Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Π.Σκοτινιώτης: ο Δήμος Βόλου δεν θα γίνει το «μαύρο πρόβατο»


Σχολιάζοντας την απάντηση του υποψηφίου δημάρχου Βόλου κ.Μ.Πατσιαντά στην πρόταση του δημάρχου Βόλου για τη συγκρότηση δημοκρατικού μετώπου ευθύνης για το Βόλο και την προοπτική του, το γραφείο τύπου του κ.Π.Σκοτινιώτη επισημαίνει τα εξής: Φαίνεται, δυστυχώς, ότι ο κ.Πατσιαντάς αδυνατεί να αντιληφθεί την ιδιαιτερότητα, σε πανελλαδικό επίπεδο, που έχουν αποκτήσει οι δημοτικές εκλογές στο Βόλο, λόγω του πειράματος που επιχειρείται στην πόλη μας με τη συγκρότηση ενός μαύρου μετώπου. Όπως επίσης ο κ.Πατσιαντάς αδυνατεί να αντιληφθεί πόσο διαφορετικά είναι τα δεδομένα στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, ειδικά εδώ στο Βόλο, σε σχέση με το κομματικό σκηνικό και τους συσχετισμούς των βουλευτικών εκλογών του 2012.

Θα πρέπει, εξάλλου, να επισημάνουμε στον κ.Πατσιαντά ότι πέρα από τις ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικές, για την αναζωπύρωση του φασιστικού φαινομένου ευθύνεται και ο ακραίος λαϊκιστικός, ισοπεδωτικός, μηδενιστικός, και αντιμεταρρυθμιστικός δημόσιος λόγος που εκφέρεται τόσο από κόμματα όσο και από μέσα ενημέρωσης. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι ενώ και σε άλλες χώρες εφαρμόστηκαν ανάλογα σκληρά πακέτα λιτότητας, δεν είχαμε εμφάνιση ανάλογων νεοναζιστικών και φασιστικών μορφωμάτων. Σε κάθε περίπτωση, το κρίσιμο  σε αυτή τη φάση δεν είναι μια αντιπαράθεση για τις αιτίες του φαινομένου, αλλά η ενωτική και αποφασιστική αντιμετώπισή του. 
Είναι αυτονόητο πως κι εμείς, όπως και ο κ.Πατσιαντάς, έχουμε απόλυτη  εμπιστοσύνη στα δημοκρατικά ανακλαστικά του λαού της πόλης μας, ο οποίος είναι σίγουρο πως δεν θα επιτρέψει ο Δήμος του Βόλου, ένας μεγάλος και με έντονο συμβολισμό Δήμος, να γίνει πανελλαδικά το «μαύρο πρόβατο». Αυτό όμως δεν δικαιολογεί ούτε επανάπαυση ούτε και ανιστόρητους συμψηφισμούς ποιοτικά ανόμοιων πραγμάτων. 
Εμείς, ανταποκρινόμενοι και στην αξίωση ολοένα και περισσότερων συμπολιτών μας, θα επιμείνουμε στην ανάγκη συγκρότησης ενός δημοκρατικού μετώπου ευθύνης, το οποίο προφανώς και δεν θα διαγράφει τις υπαρκτές πολιτικές διαφορές, θα μπορεί ωστόσο να ξεχωρίζει το κύριο από το δευτερεύον. Όπως επίσης θα επιμείνουμε στον αυτόνομο αυτοδιοικητικό λόγο που δεν ετεροπροσδιορίζεται από τα κόμματα και την κυβέρνηση, γι΄αυτό και αμφισβητεί επί της ουσίας τις ασκούμενες αντιαυτοδιοικητικές πολιτικές.




Δεν υπάρχουν σχόλια: