Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Π.Σκοτινιώτης: Να αντιδράσουμε συντονισμένα στις υπέρογκες αυξήσεις στα διόδια

Σε δήλωσή του για τις αυξήσεις στο αντίτιμο των διοδίων που πρόκειται να τεθούν σε ισχύ από τις αρχές του νέου χρόνου, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης επισημαίνει τα ακόλουθα: Πιστεύουμε πως η κυβέρνηση διάλεξε τον χειρότερο και πλέον αναποτελεσματικό τρόπο για να καλύψει την απόκλιση στα προσδοκώμενα έσοδα από  τα διόδια των μεγάλων οδικών αξόνων, η οποία  υπήρξε από τις αρχικές συμβάσεις του 2007.  Οι νέες, υπέρογκες αυξήσεις στο αντίτιμο των διοδίων, τις οποίες προβλέπουν οι αναθεωρημένες συμβάσεις των οδικών έργων που θα κυρωθούν σύντομα από την Βουλή και θα τεθούν σε ισχύ από 1-1-2014, είναι βέβαιο ότι και τους πολίτες θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο και μάλιστα σε αυτήν την εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυρία, αλλά και την απόκλιση από τα προσδοκώμενα έσοδα δεν θα καλύψουν, αφού θα οδηγήσουν σε περαιτέρω μείωση της κυκλοφορίας οχημάτων στους οδικούς άξονες.
Η εμπειρία άλλωστε από τις μεγάλες αυξήσεις που προέβλεπαν οι συμβάσεις του 2007, το επιβεβαιώνει.
Επισημαίνεται ότι οι αυξήσεις στο αντίτιμο των διοδίων θα κυμανθούν από 12,50% μέχρι και 62,50%. Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι μεγάλες κερδισμένες από τις αναθεωρημένες συμβάσεις θα είναι  οι κοινοπραξίες που κατασκευάζουν και εκμεταλλεύονται τους τέσσερις μεγάλους αυτοκινητόδρομους.
Πιστεύουμε πως οι Δήμοι και οι Περιφέρειες θα πρέπει να αντιδράσουν συντονισμένα στις νέες αυξήσεις των αντιτίμων των διοδίων, ζητώντας από την κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευτεί τις συμβάσεις, διασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: