Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στο Δημαρχείο του Βόλου

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Βόλου πραγματοποίησε σήμερα ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στη χώρα μας κ.Ραχμάν Μουσταφάγεφ, συνοδευόμενος από τον συνεργάτη του κ.Κώστα Καραμεσήνη και τον Πρόεδρο της ένωσης Ξενοδόχων Ν.Μαγνησίας κ.Γιώργο Ζαφείρη. Λόγω απουσίας του Δημάρχου στην Αθήνα, τον Πρέσβη υποδέχθηκαν η Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Πολιτικής Προστασίας και ΚΕΠ κ.Νατάσα Οικονόμου ως αναπληρώτρια του Δημάρχου και ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ.Δημήτρης Δερβένης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δυο Αντιδήμαρχοι ενημέρωσαν τον κ.Μουσταφάγεφ για την πολιτισμική ταυτότητα της περιοχής και τη σύγχρονη παραγωγική φυσιογνωμία της πόλης, δίνοντας έμφαση στα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και της παραγωγής αγροτικών προϊόντων, με τον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πολιτιστικές δομές και υποδομές της πόλης και την προοπτική ανάπτυξης σχέσεων συνεργασίας με την περιοχή στον τομέα αυτό. Συγκεκριμένα, ο κ.Μουσταφάγεφ ενημέρωσε τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής ότι η πόλη Γκαντζά, η δεύτερη μετά το Μπακού μεγαλύτερη πόλη του Αζερμπαϊτζάν, κατέκτησε πρόσφατα τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2016 και ήδη υπάρχει συμφωνία για πολιτιστικές ανταλλαγές με τη Θεσσαλονίκη, η οποία κατέχει τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014. Στο πλαίσιο αυτό εξεδήλωσε ενδιαφέρον για διεύρυνση των ανταλλαγών και με την πόλη του Βόλου, με σκοπό την προοπτική ανάπτυξης σχέσεων φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στις δυο πλευρές.
Να σημειωθεί, τέλος, ότι στη συνάντηση έγινε ενημέρωση και για την παραγωγική φυσιογνωμία του Δήμου Βόλου, ο οποίος αποτελεί, όπως τονίστηκε, παραδοσιακό κέντρο βιομηχανικής και βιοτεχνικής συγκέντρωσης, με εξειδίκευση στο χώρο του μετάλλου. Ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν δεσμεύτηκε ότι θα ακολουθήσει σύντομα επόμενη επίσκεψή του στο Βόλο, προκειμένου να έχει συζητήσεις και επαφές για θέματα ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: