Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

«Πράσινο φως» για την υπογραφή της σύμβασης του Περιφερειακού δρόμου από Γορίτσα έως Αγριά

Ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία για την κατασκευή του έργου της Περιφερειακής Οδού από Γορίτσα έως έξοδο στην παραλιακή οδό Βόλου-Αγριάς, προϋπολογισμού 17,6 εκ. ευρώ, το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και έχει δημοπρατηθεί από τον περασμένο Ιανουάριο. Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος ενημερώθηκε νωρίς το μεσημέρι ότι ολοκληρώθηκε ο προσυμβατικός έλεγχος στο Ελεγκτικό Συνέδριο και ο φάκελος του έργου επέστρεψε στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων,  έκανε λόγο για σημαντική εξέλιξη, η οποία, έστω και καθυστερημένα, δρομολογεί την προοπτική ολοκλήρωσης του πολύπαθου έργου του Περιφερειακού με έξοδο στην παραλιακή οδό Βόλου-Αγριάς, ανακουφίζοντας την πόλη του Βόλου από σημαντικά κυκλοφοριακά προβλήματα.
Σημειώνεται ότι η εργολαβία αυτή περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της κατασκευής της σήραγγας Γορίτσας μήκους 600 μέτρων, της παρακείμενης κοιλαδογέφυρας μήκους 450 μέτρων και το τμήμα οδικής σύνδεσης με την παραλιακή οδό Βόλου – Αγριάς μήκους 1 χιλιομέτρου. Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 2 χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης.
Στο μεταξύ, σε συνέχεια του εγγράφου που είχε στείλει ο κ. Σκοτινιώτης προς το νέο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Σίμο Σιμοπουλο, υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους προκειμένου να υπογραφεί το ταχύτερο δυνατόν η έγκριση διάθεσης της πίστωσης για το έργο αποπεράτωσης του τμήματος Α/Κ Λαρίσης-Γορίτσα. Όπως είναι γνωστό, το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τα τεύχη δημοπράτησης είναι ήδη έτοιμα και απομένει μόνο η υπογραφή του Υπουργού για την προκήρυξη του διαγωνισμού. Ο Δήμαρχος Βόλου ασκεί εντονότατες πιέσεις προκειμένου να λήξει η εκκρεμότητα και να ανοίξει ο δρόμος για την αντιμετώπιση των σοβαρότατων ελλείψεων που υπάρχουν, ώστε ο αυτοκινητόδρομος να καταστεί επιτέλους ασφαλής για τους χρήστες του.




Δεν υπάρχουν σχόλια: