Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Συνέχεια των δράσεων κατά του κοινωνικού αποκλεισμού

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού και το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας, στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιούν με στόχο την πρόληψη της παραβατικότητας και του κοινωνικού αποκλεισμού, διοργανώνουν αύριο Τετάρτη 30 Μαΐου φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου ανάμεσα στην ομάδα των «Αστέγων» και την ομάδα των παιδιών που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί συνέχεια πολλαπλών δράσεων τις οποίες έχει αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα το ΤΟΣΠΠΑ, σε συνεργασία με τις Φυλακές Κασσαβέτειας, τις Φυλακές Βόλου και το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων. Όπως είναι γνωστό, την περασμένη εβδομάδα, διεξήχθη με μεγάλη  επιτυχία ποδοσφαιρικό τουρνουά στις Φυλακές της Κασσαβέτειας με μήνυμα το τρίπτυχο «Αποδοχή-Συμμετοχή-Αλληλεγγύη». Με το ίδιο μήνυμα διοργανώνεται και ο αυριανός φιλικός αγώνας, καθώς στόχος των διοργανωτών είναι η στήριξη ειδικών κοινωνικών ομάδων, προκειμένου με ομαλό τρόπο να εντάσσονται στην κοινωνία.
«Στην πρόταξη μιας σκληρής οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας που μας έχει εκ των πραγμάτων επιβληθεί, είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε με την πνευματικότητα, την αγάπη, τη συμμετοχή και την συμπαράσταση» δήλωσε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Παρέμβασης , Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απόστολος Παντσάς.
«Είμαστε υποχρεωμένοι να περάσουμε τα ουμανιστικά και ευαγγελικά  μηνύματα. Ο καθένας αποτελεί ξεχωριστή προσωπικότητα στην οποία οφείλουμε τον δέοντα σεβασμό και αλληλεγγύη. Το ΤΟΣΠΠΑ ανοίγει μια αγκαλιά σε ανθρώπους, στων οποίων τη θέση θα μπορούσε να βρεθεί  ο καθένας μας».
Στην ομάδα των «Αστέγων» την οποία θα κοουτσάρει ο κ. Κώστας Κόκλας θα αγωνιστούν οι: Burhan Hasan Ali, Mahdi, Aka Nemecka, Νικόλαος Κατσιάκης, Αντώνιος Ταφίλης, Θεόδωρος Μάρκο, Γιάννης Ζαρίφης, Κωνσταντίνος Τσακίρης, Chris Uche, Δημήτρης Λαρίσης, Μάριος Κονταράτος, Γιώργος Αθανασίου. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο κ. Αντώνης Δαλούκας. Μετά το τέλος των αγώνων σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά μπλουζάκια, προσφορά του Haagen Dazs.

Δεν υπάρχουν σχόλια: