Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Δήμος Βόλου: «Ευαισθητοποιούμαστε όλοι για πιο καθαρές ακτές»

Συνεχίζοντας τις προσπάθειες για τη βελτίωση της καθημερινότητας, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου προχωρά στη διανομή χάρτινων σταχτοθηκών στις παραλίες για τη διευκόλυνση των καπνιστών, ζητώντας τη συνδρομή τους για ένα πιο καθαρό περιβάλλον. Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία, λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία της συγκέντρωσης στις ακτές πολλών αποτσίγαρων και με δεδομένη τη δυσκολία περισυλλογής τους, ανέλαβε από πέρυσι την πρωτοβουλία για την ένταξη της σχετικής δράσης στο σχεδιασμό της και την προμήθεια 30.000 χάρτινων σταχτοθηκών, για να αξιοποιούνται στις ακτές του Δήμου.
Πρόκειται για μία καλαίσθητη χάρτινη κατασκευή, χαμηλού κόστους, που συναρμολογείται εύκολα, φέρει το λογότυπο του Δήμου Βόλου και το μήνυμα «Όχι αποτσίγαρα στις ακτές», σε δίγλωσση έκδοση (ελληνικά και αγγλικά). Σχηματίζεται ένα χωνί, που μπορεί εύκολα να στηριχτεί στην άμμο. Ο χρήστης βάζει λίγη άμμο στο εσωτερικό του χωνιού – σταχτοθήκης και μπορεί να σβήνει εκεί τα τσιγάρα του. Η σταχτοθήκη φέρει οπές, από όπου είναι εύκολη η απόρριψη της άμμου στο έδαφος, ενώ τα αποτσίγαρα κρατούνται στο εσωτερικό της, ώστε να μπορεί να γίνει στη συνέχεια η απόρριψή τους σε κάδο απορριμμάτων.
Μετά την πρόσφατη περαίωση του διαγωνισμού για τον καθαρισμό των ακτών και την εγκατάσταση του αναδόχου, έγινε από την Υπηρεσία Καθαριότητας η τοποθέτηση περίπου εκατό (100) μικρών κάδων απορριμμάτων στις ακτές του Δήμου και, από την προηγούμενη βδομάδα, ξεκίνησε και η διανομή των χάρτινων σταχτοθηκών στις ακτές.
Με τη συνεργασία του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου, τοποθετήθηκαν, στις πολυσύχναστες παραλίες, δέκα (10) σταντ, από όπου μπορεί ο χρήστης να προμηθεύεται τις χάρτινες σταχτοθήκες, ενώ έχει αναρτηθεί σε κάθε σταντ και σχέδιο συναρμολόγησής τους. Το προσωπικό της Υπηρεσίας και οι υπεύθυνοι των ακτών μεριμνούν για την επανατροφοδότηση των σταντ.
Η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ν. Οικονόμου, δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για άλλη μία προσπάθεια της Υπηρεσίας για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος, που υλοποιήθηκε χάρις στη συνεργασία δύο Διευθύνσεων, και συγκεκριμένα των Τμημάτων Καθαρισμού Κοινόχρηστων Χώρων και Τουρισμού του Δήμου μας. Έχουμε την τύχη, στην περιοχή μας, να απολαμβάνουμε  υπέροχες παραλίες. Με εύκολες και απλές κινήσεις ο καθένας μας, μπορούμε να τις προστατεύουμε και να τις διατηρούμε όμορφες. Ευαισθητοποιούμαστε όλοι μας για πιο καθαρές ακτές.».

Δεν υπάρχουν σχόλια: