Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Γιορτή Ελιάς με τετραήμερες εκδηλώσεις και φέτος στη Δράκεια

Με τετραήμερες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν λαϊκό πανηγύρι, θεατρική παράσταση, διαγωνισμό μαγειρικής, παιχνίδια για παιδιά και δράσεις για μεγάλους, θα τιμήσουν και φέτος οι  Δρακειώτες το βασικό καρπό της γης τους, την ελιά. Η Γιορτή Ελιάς, που  διοργανώνεται και φέτος από το Δήμο Βόλου, το Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Δράκειας, τον Αναπτυξιακό Σύλλογο «Η Δράκεια» και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δράκειας, θα διαρκέσει από το Σάββατο 9 Αυγούστου έως την Τρίτη 12 Αυγούστου και αναμένεται να προσελκύσει επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή που θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν αλλά και να διασκεδάσουν μέσα από ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Η Γιορτή Ελιάς στη Δράκεια ξεκινά το Σάββατο στις 8 το βράδυ στην Κάτω Πλατεία με τα εγκαίνια θεματικής έκθεσης όλων των προϊόντων που προέρχονται και παράγονται από τον καρπό της ελιάς, εμπλουτισμένα με φωτογραφίες και διάφορες σχετικές εικόνες. Στις 9.30 το βράδυ στον ίδιο χώρο θα ακολουθήσει Λαϊκό Πανηγύρι με Ορχήστρα που θα προσφέρει γλέντι και χορό. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την επόμενη ημέρα, Κυριακή 10 Αυγούστου στις 11 το πρωί στην Κάτω Πλατεία, όπου ειδικοί επιστήμονες θα μιλήσουν για την ελιά, την καλλιέργεια και την παραγωγή της. Στη συνέχεια, στις 12 το μεσημέρι, θα ακολουθήσουν δραστηριότητες για παιδιά με θέμα «Αναβιώνοντας το Παραδοσιακό Παιχνίδι» ενώ θα βραβευθεί η καλύτερη παιδική ζωγραφιά με θέμα την ελιά. Όλες οι ζωγραφιές των παιδιών θα εκτίθενται στην Κάτω Πλατεία παράλληλα με την έκθεση που ήδη λειτουργεί.
Τη Δευτέρα 11 Αυγούστου το πρωί στο ξωκλήσι του Αγ.Σπυρίδωνα θα στηθεί παραδοσιακό γλέντι. Συγκεκριμένα, μετά τη Θεία Λειτουργία τα μέλη του Αναπτυξιακού Συλλόγου  «Η Δράκεια» θα μοιράσουν το παραδοσιακό ρεβυθόρυζο ενώ η Χορωδία του Ομίλου Ερευνών Πηλίου θα αποδώσει τραγούδια αφιερωμένα στην Παναγία. Στη συνέχεια τα Χορευτικά τμήματα Αγριάς -  Δράκειας θα παρουσιάσουν χορούς του Πηλίου με τη συνοδεία της Παραδοσιακής Ορχήστρας «Πήλιον Ήχος».  Την ίδια ημέρα, στις 7 το απόγευμα στην Κάτω Πλατεία Δράκειας, θα γίνει διαγωνισμός μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής με θέμα την ελιά. Το βράδυ στις 9 στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των Χορευτικών Συγκροτημάτων της ευρύτερης περιοχής και θα ακολουθήσει γλέντι με την Ορχήστρα του Νίκου Μούτσελου.
Η Γιορτή Ελιάς στη Δράκεια θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 13 Αυγούστου στις 8.30 το βράδυ με παράσταση που θα δώσει η Ερασιτεχνική Ομάδα Νέων και Παιδιών της Δράκειας που θα παρουσιάσει το έργο «Η κοπάνα του Σκανδαλούλη» της Δήμητρας Μυλωνάκη και «Η κληρονομιά» που γράφτηκε από τα μέλη της Ερασιτεχνικής Ομάδας Νέων.
Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: