Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Συγχαρητήρια στη γυναικεία ομάδα πόλο του ΝΟΒΑ και στον Κώστα Χρηστομάνο

Σε δήλωσή του για την ιστορική επιτυχία της γυναικείας ομάδας πόλο του ΝΟΒΑ που εξασφάλισε την άνοδό της στην Α1 Εθνική κατηγορία, και για τη μεγάλη διάκριση που πέτυχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας U23 ο Βολιώτης πρωταθλητής κωπηλασίας Κώστας Χρηστομάνος,  ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης τονίζει τα εξής: «Η πόλη μας γιορτάζει δύο ακόμη σπουδαίες αθλητικές επιτυχίες κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς. Η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του ΝΟΒΑ κατέκτησε επάξια την άνοδό της στην Α1 Εθνική κατηγορία, πετυχαίνοντας μια ιστορική νίκη, αφού θα είναι η πρώτη ομάδα γυναικών που θα εκπροσωπήσει τον Βόλο στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού γυναικείου πόλο.
Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής του Βόλου, εκφράζω τα θερμά συγχαρητήρια στις  αθλήτριες της υδατοσφαίρισης του ΝΟΒΑ, τον προπονητή και τη διοίκηση της ομάδας, όπως και στις οικογένειες των αθλητριών και στους φιλάθλους της ομάδας για τη στήριξή τους.
Εκφράζω, επίσης, τα θερμά συγχαρητήρια στον Κώστα Χρηστομάνο που κατέκτησε επάξια, μαζί με τον συναθλητή του Απ.Λαμπρίδη, την 5η θέση στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας U23. Πρόκειται για μία ακόμη σπουδαία διάκριση του Βολιώτη αθλητή του ΝΟΒΑ, η οποία ενισχύει ακόμη περισσότερο τη θέση του Βόλου στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη. Του ευχόμαστε να είναι γερός και να συνεχίσει για πολλά χρόνια να βρίσκεται επάξια στην ελίτ των αθλητών της Παγκόσμιας Κωπηλασίας, προβάλλοντας την πόλη μας και την πολύχρονη παράδοσή της στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στον ναυταθλητισμό. Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στην οικογένειά του, στον προπονητή του, τη διοίκηση του ΝΟΒΑ και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επίτευξη αυτής της σημαντικής διάκρισης.
Με τις δύο αυτές μεγάλες επιτυχίες ολοκληρώνεται  μια χρονιά μεγάλων διακρίσεων για το σωματείο του ΝΟΒΑ και συνολικά για τα τοπικά ναυταθλητικά σωματεία, οι αθλητές των οποίων, με την εντυπωσιακή πορεία που διέγραψαν, έκαναν υπερήφανους τους φιλάθλους και όλους τους Βολιώτες.
Σημειώνεται ότι, την τελευταία τριετία, η παρούσα Δημοτική Αρχή, παρά την εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυρία, στήριξε όσο ήταν δυνατόν τις προσπάθειες των αθλητών και των ερασιτεχνικών σωματείων του Δήμου μας και, παράλληλα, επιχείρησε με κάθε τρόπο να αναδείξει το Βόλο σε σημαντικό αθλητικό κέντρο εθνικής και διεθνούς εμβέλειας. Η διοργάνωση τεσσάρων παγκόσμιων πρωταθλημάτων επί τρεις συνεχόμενες χρονιές αποτελεί γεγονός χωρίς ιστορικό προηγούμενο παγκοσμίως και ανοίγει νέο μεγάλο κεφάλαιο για το Δήμο Βόλου στη διοργάνωση αθλητικών γεγονότων εθνικής, ευρωπαϊκής και διεθνούς εμβέλειας που τονώνουν και την τοπική οικονομία, με την ανεκτίμητη συνδρομή των δεκάδων εθελοντών που αποτελούν και τη  μεγάλη παρακαταθήκη των διοργανώσεων.
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Ανδρών τον Σεπτέμβριο του 2011, το Παγκόσμιο Τουρνουά Πόλο Γυναικών “WORLD LEAGUE” την Άνοιξη του 2012, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων τον Αύγουστο του 2012 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Γυναικών τον Σεπτέμβριο του 2013, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βόλεϊ Κορασίδων και οι μεγάλες εθνικές διοργανώσεις με συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών (ΙΣΤ΄Ιωνικοί Αγώνες Κολύμβησης, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ-Πονγκ, final four Κυπέλλου Μπάσκετ Γυναικών κλπ), αποδεικνύουν ότι ο Βόλος είναι έτοιμος να ανταποκριθεί σε κάθε αθλητική πρόκληση, τόσο από πλευράς υλικοτεχνικών υποδομών και εγκαταστάσεων, όσο και οργανωτικά».


Δεν υπάρχουν σχόλια: