Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Σύστημα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμεΑ τοποθετήθηκε και φέτος από το Δήμο Βόλου στην παραλία του Αναύρου

Πρωτοποριακός εξοπλισμός που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία να εισέρχονται χωρίς καμιά βοήθεια στη θάλασσα, τοποθετήθηκε και φέτος στην παραλία του Αναύρου από την Κοινωφελή Επιχείρηση ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου. Το σύστημα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με αναπηρία, Seatrac, βρίσκεται δίπλα από τη θέση του ναυαγοσώστη και είναι εύκολο στον χειρισμό. Έτσι, από το ερχόμενο Σάββατο 2 Αυγούστου και κάθε Σάββατο, τα μέλη του Σωματείου ατόμων με κινητικές αναπηρίες «Ιππόκαμπος», θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν το μπάνιο τους στην παραλία του Αναύρου, έπειτα από συνεργασία με την ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ η οποία αναλαμβάνει τη μετακίνησή τους, ωστόσο το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιείται καθημερινά και από μεμονωμένα άτομα που επιθυμούν να κολυμπήσουν στη θάλασσα.
Το Seatrac δημιουργήθηκε στο Εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πατρών, το σύστημα δε αυτό το προμηθεύτηκε πέρυσι ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.  Το σύστημα αναπτύχθηκε για να λειτουργεί ως βοηθητικός εξοπλισμός που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητικά προβλήματα ώστε να διευκολύνει την πρόσβασή τους στη θάλασσα. Η κύρια ιδέα πίσω από τη δημιουργία του ήταν να δώσει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα, όπως το κολύμπι, χωρίς καμία άλλη βοήθεια.
Το Seatrac τοποθετήθηκε στην ακτή του Αναύρου έπειτα από σχετική σύμβαση που υπέγραψε η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ με την εταιρεία ΤΟΒΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: