Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Καμία καθυστέρηση στην εργολαβία του Περιφερειακού

«Δεν πρόκειται να καθυστερήσει η εργολαβία του τμήματος του Περιφερειακού από τη Γορίτσα μέχρι την έξοδο στην παραλιακή οδό Βόλου-Αγριάς λόγω των μελετών για τα στηθαία και τα ασφαλτικά», διαβεβαίωσε σήμερα τον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη, σε τηλεφωνική επικοινωνία τους, η κ.Ιουλία Καρυά, προϊσταμένη της ΕΥΔΕ ΟΣΥΕ ΤΚΕ Καρδίτσας, της υπηρεσίας δηλαδή του ΥΠΟΜΕΔΙ  η οποία έχει την ευθύνη του έργου.

Κατά τη συνομιλία τέθηκε και πάλι το θέμα του φορέα συντήρησης και λειτουργίας της Περιφερειακής Οδού. Ο κ.Σκοτινιώτης επανέλαβε την πρόταση του Δήμου Βόλου, την οποία έχει διατυπώσει από το 2011 χωρίς μέχρι τώρα να υπάρξει απάντηση από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, για τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 2924/48489/2009 απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ώστε η αρμοδιότητα  συντήρησης και λειτουργίας της Περιφερειακού Οδού Βόλου να ανατεθεί στις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

 «Είναι αναγκαίο», επεσήμανε ο κ.Σκοτινιώτης, «να υπάρχει ενιαία συντήρηση και λειτουργία του Εθνικού Οδικού Δικτύου του Νομού Μαγνησίας, από μία υπηρεσία. Για τη συντήρηση και λειτουργία του Περιφερειακού, και ιδιαίτερα της σήραγγας και της κοιλαδογέφυρας, απαιτείται εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό, όπως επίσης ανάλογος τεχνικός εξοπλισμός, τα οποία διαθέτουν μόνο οι υπηρεσίες που συντηρούν το εθνικό δίκτυο της χώρας. Η σήραγγα της Γορίτσας μπορεί μεν να μην εμπίπτει στο πεδίο ορισμού του Π.Δ. 230/07, ωστόσο επειδή βρίσκεται σε αστικό περιβάλλον, από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΟΜΕΔΙ συστήνεται, όπως προκύπτει και από σχετικό έγγραφο που σήμερα μας κοινοποιήθηκε,  να υιοθετηθούν οι ελάχιστες απαιτήσεις ασφαλείας σύμφωνα με το ανωτέρω Π.Δ. Είναι φανερό ότι η έλλειψη της απαιτούμενης εμπειρίας και τεχνογνωσίας θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στη συντήρηση και ασφαλή λειτουργία της  Περιφερειακής Οδού. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που η αρμοδιότητα συντήρησης και λειτουργίας όλων των άλλων σηράγγων της Θεσσαλίας, όπως της Γκρόπας και της Αγίας Κυριακής, έχει ανατεθεί στις υπηρεσίες της Περιφέρειας».

Ο κ.Σκοτινιώτης τονίζει ότι το θέμα αυτό θα πρέπει να λυθεί, με πνεύμα κατανόησης και συνεργασίας, μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Κ.Αγοραστού, του νέου Δημάρχου Βόλου κ.Α.Μπέου και του ιδίου, με τη συμβολή και της αρμόδιας υπηρεσίας του ΥΠΟΜΕΔΙ. Όπως σημείωσε ο κ.Σκοτινιώτης, «μετά την επιστολή που στείλαμε στον κ.Αγοραστό στις 11.6.2014  και τη συνάντησή μας με τον κ.Μπέο που ακολούθησε, έχουμε ζητήσει από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας να πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη για την εξεύρεση λύσης, η οποία ενδέχεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: