Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Να μην καθυστερήσει άλλο το έργο εγκατάστασης ηλιακών συλλεκτών στο Κολυμβητήριο και το Κλειστό Γυμναστήριο της Ν.Ιωνίας

Την προσωπική παρέμβαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ.Γιάννη Μανιάτη, προκειμένου να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση στην υλοποίηση της πρότασης που ο Δήμος Βόλου έχει καταθέσει από την 1.8.2012 στο πλαίσιο σχετικής προκήρυξης του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ, η οποία προβλέπει την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών, για ψύξη και θέρμανση,  στο «Κλειστό Κολυμβητήριο» και το «Κλειστό Γυμναστήριο» Νέας Ιωνίας, ζητεί ο Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης με έγγραφο του προς τον κ.Μανιάτη, το οποίο κοινοποιήθηκε επίσης στον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) κ. Γιώργο Γιαννούση και τους Βουλευτές του Νομού Μαγνησίας. 

Όπως ειδικότερα επισημαίνει στο έγγραφο ο κ.Σκοτινιώτης, «εδώ και δύο ολόκληρα χρόνια, και συγκεκριμένα την 1η Αυγούστου 2012, υποβάλαμε πρόταση με τίτλο «Εξοικονόμηση ενέργειας σε ενεργοβόρες κτιριακές υποδομές του Δήμου Βόλου», στο πλαίσιο σχετικής προκήρυξης του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ (Αριθμ. πρωτ. 16310/774  01/08/2012 και Αριθμ. ηλεκτρονικής υποβολής:508590). Με την πρότασή μας αυτή προωθούμε την εφαρμογή συγκεκριμένης τεχνολογίας συστημάτων ψύξης και θέρμανσης στις δύο μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις της  Δημοτικής Ενότητας Νέας Ιωνίας του «Καλλικρατικού» Δήμου Βόλου, το «Κλειστό Κολυμβητήριο» και το «Κλειστό Γυμναστήριο». Ειδικότερα, την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών στις εν λόγω εγκαταστάσεις, οι οποίοι, από τη  μετατροπή της ηλιακής ενέργειας σε θερμότητα και ψύξη, θα προσδίδουν εξοικονόμηση έως 70% σε ενέργεια και κόστος λειτουργίας.

Οι συγκεκριμένες αθλητικές εγκαταστάσεις είναι κατασκευασμένες σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου Βόλου, συνολικής επιφάνειας 6.500m2 περίπου. Πρόκειται για κτιριακά συγκροτήματα τα οποία λειτουργούν καθημερινά, με μεγάλο αριθμό χρηστών (αθλητών) και μεγάλο αριθμό επισκεπτών (κοινό), ενώ κατά τη διεξαγωγή αθλητικών αγώνων και δραστηριοτήτων φιλοξενούν μέχρι 1.500 και 1.000 θεατές αντίστοιχα. Βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία επί έντεκα (11) περίπου μήνες το χρόνο, έξι (6) ημέρες κατά μέσο όρο την εβδομάδα και έως δώδεκα (12) ώρες την ημέρα. Λειτουργούν και τις περισσότερες Κυριακές του έτους, λόγω  της διεξαγωγής πρωταθλημάτων αλλά και διεθνών αγώνων. Καλύπτουν, δηλαδή, όλες τις ανάγκες των αθλητικών δραστηριοτήτων συλλόγων, φορέων και ομοσπονδιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Γίνεται, έτσι, εύκολα αντιληπτή η σημασία της λειτουργίας τους για τον αθλητισμό και  τη μικροοικονομία της περιοχής, αλλά και για  τον πολιτισμό του Δήμου Βόλου και την  κοινωνική συνοχή. 
Όπως πληροφορούμαστε, η αναφερόμενη πρότασή μας έχει αξιολογηθεί θετικά, ωστόσο εκκρεμεί η υπογραφή της σχετικής πράξης ήδη πριν από το Πάσχα. Για το λόγο αυτό περιμένουμε την προσωπική σας παρέμβαση, ώστε να μπορέσουμε, επιτέλους, να προχωρήσουμε με γρήγορους ρυθμούς στην υλοποίηση αυτού του τόσου σημαντικού έργου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: