Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Η Μουσική γιόρτασε και φέτος στο Βόλο

Προσθήκη λεζάντας
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή το εορταστικό τετραήμερο που ήταν αφιερωμένο στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής (21 Ιουνίου), έναν θεσμό ο οποίος ξεκίνησε από το Παρίσι το 1982 με πρωτοβουλία του τότε Υπουργού Ζακ Λάνγκ και εξαπλώθηκε σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Στην Ελλάδα γιορτάζεται από το 1985, επί Μελίνας Μερκούρη στο Υπουργείο Πολιτισμού, η οποία υιοθέτησε την πρόταση να βγει η μουσική στο δρόμο δωρεάν για το ευρύ κοινό.

Την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής τίμησε  για όγδοη συνεχή χρονιά φέτος και η πόλη μας. Πλήθος μουσικών συνόλων με μουσικούς από το Βόλο, από άλλες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και από χώρες του εξωτερικού, οι οποίοι συμμετείχαν αφιλοκερδώς, πλημμύρισαν με μουσικές κάθε είδους το κέντρο της πόλης έως τη συνοικία των Παλαιών και τον  Πολυχώρο Τσαλαπάτα. Τις υπαίθριες εκδηλώσεις παρακολούθησαν χιλιάδες Βολιώτες διαφόρων ηλικιών, καθώς και επισκέπτες, που κατέκλυσαν τους χώρους όπου δόθηκαν οι συναυλίες. 
Στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής, συμμετείχε όπως κάθε χρόνο ως συνδιοργανωτής και ο Δήμος Βόλου διά της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ με τις δικές της  μουσικές δυνάμεις. Συγκεκριμένα, φέτος πήραν μέρος μουσικά σύνολα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου κλασσικής και τζαζ-ροκ μουσικής, που για πρώτη φορά εμφανίστηκαν σε ανοιχτούς χώρους , επίσης η  Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου σε σύμπραξη με την παιδική και νεανική χορωδία και την ορχήστρα «Ιωνία», καθώς και η Πολυφωνική Χορωδία του Δήμου Βόλου με την νεανική χορωδία και την παραδοσιακή ορχήστρα του Ωδείου «Ρυθμός»,  που έκλεισαν τις εορταστικές εκδηλώσεις. Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις  πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία, είχαν ποιοτικό χαρακτήρα και λειτούργησαν άψογα και με νόμιμο τρόπο.
«Είναι άξιοι  συγχαρητηρίων  οι διοργανωτές, η ομάδα συντονισμού Plenty Projects, οι φορείς και ιδιώτες της πόλης που συνέπραξαν, αλλά  και  οι μουσικοί που παρουσίασαν στο κοινό τη δουλειά τους», σχολίασαν στελέχη της Διεύθυνσης Πολιτισμού, για να προσθέσουν ότι η πόλη άλλαξε τους συνήθεις ρυθμούς της και τονώθηκε μέσα από τη  μουσική και τη ζεστή ανταπόκριση του κοινού, καθώς δεν ήταν λίγοι οι συμπολίτες που εξέφρασαν την ευχή «μακάρι αυτή η  γιορτή να ήταν κάθε μέρα». 


Δεν υπάρχουν σχόλια: