Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Αναβιώνουν και φέτος τα «Ανθεστήρια» στα Κάτω Λεχώνια

Μνήμες από τα παλιά θα ξυπνήσει η αναβίωση των Ανθεστηρίων στα Κάτω Λεχώνια την ερχόμενη Κυριακή, στις 8.30 το απόγευμα. Τα Ανθεστήρια, η γιορτή που σηματοδοτεί την αρμονία φύσης και ανθρώπων, συνδέθηκαν με τα Κάτω Λεχώνια που φημίζονταν για την ανθοφορία τους. Μετά την περσινή επιτυχία, θα αναβιώσουν για δεύτερη φορά φέτος με πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Κάτω Λεχωνίων και της προέδρου του Συμβουλίου Παρασκευής Παπαδοπούλου. Σημειώνεται ότι τα Ανθεστήρια είχαν πραγματοποιηθεί από το 1959 έως το 1963, από το 1975 έως το 1977 και από το 1999 έως το 2002. Αναβίωσαν μετά από δέκα και πλέον χρόνια και πάλι το 2013 προσελκύοντας επισκέπτες, προσφέροντας θέαμα και διασκέδαση στα πρότυπα της παλιάς εποχής με κοστούμια και άρματα, με μουσική και χορό. 

Και φέτος τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει ο Δήμος Βόλου διά της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, της τοπικής Αντιδημαρχίας Αγριάς και του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ. Στόχος είναι οι Βολιώτες να ζήσουν μια ιδιαίτερη γιορτή η οποία θα ξεκινήσει με την πατροπαράδοτη παρέλαση αρμάτων, θα συνεχιστεί με παράσταση χορού για να καταλήξει και να ολοκληρωθεί με λαϊκό γλέντι μέχρι το πρωί στην πλατεία Αγ.Γεωργίου στα Κάτω Λεχώνια.   
Η παρέλαση θα οργανωθεί με την υποστήριξη επαγγελματιών της περιοχής. Θα στολιστούν αυτοκίνητα, ποδήλατα και άμαξες που  θα συνοδεύονται από κορίτσια  και αγόρια, από εθελοντές και από σπουδαστές της Σχολής Χορού της Κ.Βαλατσού, η οποία έχει και την καλλιτεχνική διεύθυνση της διοργάνωσης. Η παρέλαση θα γίνει στον κεντρικό δρόμο των Κάτω Λεχωνίων και τα τέσσερα άρματα θα οδηγούν οι αμαξάδες Τριαντάφυλλος Καποδίστριας, Δημήτρης Σαμαράς, Στέλιος Τσαλαβρέτας, Δημήτρης Τσούκας. Η παρουσίαση  της εκδήλωσης θα γίνει από το Σταύρο Πλουμιστό. 
Θα ακολουθήσει παράσταση χορού από μαθητές της Σχολής Χορού Κ.Βαλατσού που θα παρουσιάσουν κλασικό μπαλέτο και σύγχρονο χορό, σε χορογραφίες της Κατερίνας Βαλατσού αφιερωμένες στην Άνοιξη. Στην εκδήλωση συμμετέχουν και τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Προμηθέας» με τη Χορωδία των μαθητών Γυμνασίου – Λυκείου με τη διεύθυνση της ΄Ερρικας Πατρικίου, η οποία ως σολίστ θα αποδώσει γνωστά τραγούδια με τη συνοδεία στο πιάνο του Ηλία Χατζόγλου.   
Τα Ανθεστήρια θα ολοκληρωθούν με γλέντι στην Πλατεία του Αγ.Γεωργίου στα Κάτω Λεχώνια.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: