Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Το έργο, το πρόγραμμα και το ψηφοδέλτιο, τα τρία μεγάλα όπλα του συνδυασμού μας

Στο πολύπλευρο και σημαντικό έργο που επιτελέστηκε την πρώτη τριετία του Καλλικρατικού Δήμου Βόλου, σε συνθήκες πραγματικού κατακλυσμού, αναφέρθηκε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης, κατά τη διάρκεια μαζικής συγκέντρωσης του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά» την Τρίτη στην Αγριά, ασκώντας παράλληλα αυστηρή κριτική στους ανθυποψηφίους του για την τακτική του μηδενισμού και απαξίωσης των πάντων που ακολουθούν. Ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε ότι ο συνδυασμός του διεκδικεί την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών με τρία μεγάλα όπλα: το έργο της παρούσας Δημοτικής Αρχής, το καινοτομικό και ταυτόχρονα ρεαλιστικό πρόγραμμα για την επόμενη κρίσιμη πενταετία και το δυνατό ψηφοδέλτιο, το οποίο χαρακτήρισε ως τη μεγάλη δύναμη του συνδυασμού.
«Δοκιμαστήκαμε στα δύσκολα και αποδείξαμε ότι είχαμε τη θέληση και την ικανότητα να φέρουμε το καράβι στα ίσια και να πάμε το Δήμο μας μπροστά. Σ’ αυτές τις εκλογές βάζουμε πολύ ψηλά τον πήχη της συλλογικής μας φιλοδοξίας. Η τριετία που πέρασε αποτελεί τη «γέφυρα» για την επόμενη πενταετία. Θέλουμε πολύ περισσότερα για το Δήμο μας, για το Βόλο, για τη συμπολιτεία μας. Και θα τα πετύχουμε όλοι μαζί. Όλες οι δημιουργικές και αναγεννητικές δυνάμεις της πόλης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Σκοτινιώτης.

Αναφερόμενος στο δύσκολο έργο της πρώτης τριετίας, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην προσπάθεια συγκρότησης και παράλληλα οικονομικής εξυγίανσης του νέου Δήμου, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει το πλούσιο κοινωνικό έργο του Δήμου Βόλου, το οποίο τον τοποθετεί στην πρωτοπορία της τιτάνιας προσπάθειας που κατέβαλλαν, στον έναν ή τον άλλο βαθμό, οι περισσότεροι Δήμοι της χώρας, προκειμένου να αποτρέψουν τη διάβρωση του κοινωνικού ιστού και να διατηρήσουν την κοινωνική συνοχή σε μια εποχή πλήρους κατάρρευσης του κοινωνικού κράτους. 

Σε ότι αφορά τη Δημοτική Ενότητας Αγριάς, ο κ.Σκοτινιώτης αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της αποχέτευσης, ύψους 12.097.004 ευρώ, το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και εντάσσεται στο ολοκληρωμένο πακέτο έργων αποχέτευσης και αναβάθμισης των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων που υλοποιεί η ΔΕΥΑΜΒ, συνολικής δαπάνης 53 εκ. ευρώ. Πρόκειται, όπως είπε, για μείζον αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό έργο, που θα βελτιώσει δραστικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αγριάς, ενώ αναφέρθηκε επίσης στα σημαντικά έργα ύδρευσης, όπως η ενοποίηση των δύο δεξαμενών, η αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης 7 χλμ, η σύνδεση της γεώτρησης «Σιώμου», η νέα γεώτρηση στη Βροχιά κλπ. Μιλώντας για το Κλειστό Γυμναστήριο, τόνισε ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή το παρέλαβε ημιτελές, σταματημένο και χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, διεκδίκησε την ένταξή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και πλέον το έργο υλοποιείται και αναμένεται να παραδοθεί σε χρήση στα τέλη του 2014. Ακόμη, αναφέρθηκε στην κατασκευή του 1ου Νηπιαγωγείου Αγριάς, στις επεκτάσεις φωτισμού που έγιναν στην περιοχή, στην τοποθέτηση 200 νέων κυκλοφοριακών πινακίδων, στην τοποθέτηση υπόγειων κάδων, στην κατασκευή του Μουσείου Μνήμης στη Δράκεια, στις ασφαλτοστρώσεις και άλλες παρεμβάσεις. 

«Όποιοι μηδενίζουν το έργο μας, ας κάνουν μια βόλτα από την Αγριά, όπου υλοποιούμε έργα υποδομής ιστορικής κλίμακας και τεράστιας περιβαλλοντικής σημασίας, ώστε η περιοχή να πάρει τη θέση που δικαιούται και της αξίζει στο πλαίσιο του «Καλλικρατικού» Δήμου Βόλου», τόνισε ο κ.Σκοτινιώτης, ενώ αναφερόμενος στον σχεδιασμό για την επόμενη κρίσιμη πενταετία επισήμανε ότι βασική προτεραιότητα θα αποτελέσει το έργο παράκαμψης της Αγριάς, το οποίο θα λύσει το τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής, ανακουφίζοντας τον οικισμό, καθώς και το έργο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, το οποίο θα αναβαθμίσει ριζικά τη φυσιογνωμία της Αγριάς και θα βάλει τέλος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες της παραλίας με την Κτηματική. 

Στο πλαίσιο αυτό χαρακτήρισε ιδιαίτερα κρίσιμες τις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου και υπογράμμισε ότι το κυρίαρχο δίλημμα που τίθεται, είναι ποιος δήμαρχος και ποια δημοτική αρχή μπορούν να εγγυηθούν την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου και της πόλης μας στην εποχή μετά την κρίση, καθώς η επόμενη πενταετία συμπίπτει με το νέο ΕΣΠΑ και τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, κατά την οποία θα κριθούν σημαντικά ζητήματα για την προοπτική της πόλης  μας. Ο κ.Σκοτινιώτης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες δεν θα επιτρέψουν να μείνουν στη μέση όσα με σκληρό καθημερινό αγώνα επιτεύχθηκαν τα τρία αυτά δύσκολα χρόνια και ότι θα εμπιστευτούν εκείνους που γνωρίζουν τα προβλήματα, έχουν σχέδιο για την πόλη και έχουν το κύρος και την εμπειρία να αξιοποιήσουν όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα.
«Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες είναι πλήρως υποψιασμένοι και θα απορρίψουν τους δημαγωγούς, τους καιροσκόπους και του σύγχρονους Μαυρογιαλούρους, οι οποίοι επιχειρούν αδίστακτα να εκμεταλλευτούν τον πόνο και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση της κοινωνίας, κάνοντας εμπόριο ελπίδας», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ μίλησε για το «μαύρο» πείραμα που επιχειρείται στο Βόλο, το οποίο αν πετύχει, θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις και αρνητικές εξελίξεις για όλη τη χώρα Συνεχίζοντας, τόνισε ότι δεν μπορούν να εμφανίζονται ως εκφραστές του νέου και ως αντισυστημικοί άνθρωποι που εκπροσωπούν την πιο παλιά, την πιο φαύλη και την πιο αποκρουστική εκδοχή του συστήματος. 

Επιπλέον, άσκησε αυστηρή κριτική στον κ.Πατσιαντά που επιμένει σε μια μονότονη, μονομέτωπη επίθεση κατά της Δημοτικής Αρχής, με μια απολύτως μηδενιστική και απίστευτα ρηχή κριτική, χωρίς να αντιλαμβάνεται την ευθύνη που φέρει απέναντι στην τοπική κοινωνία και την ιστορία, τη δημοκρατία  και τον πολιτισμό του Βόλου. «Έχει αποδειχθεί ότι ο μηδενισμός, η ισοπέδωση και η απαξίωση των πάντων δεν είναι Αριστερά, είναι φασισμός. Είναι επικίνδυνα ανιστόρητοι όσοι δεν το αντιλαμβάνονται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Σκοτινιώτης. 

Κλείνοντας, εξέφρασε για μία ακόμη φορά τη βεβαιότητα ότι στις 18 και στις 25 Μαΐου θα μιλήσει ο Βόλος  της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης, του πολιτισμού και της δημοκρατίας, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στον συνδυασμό «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά» ο οποίος μπορεί να εγγυηθεί την προοπτική της πόλης για το 2020. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: