Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Στηριζόμαστε και στηρίζουμε τη στενή σχέση συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο

Την κοινή τους βούληση να συνεργαστούν με στόχο τη σύνδεση του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία, την επίλυση προβλημάτων για την καλύτερη λειτουργία του ακαδημαϊκού ιδρύματος και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του προς όφελος της πόλης και των πολιτών, επανέλαβαν ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης και ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής Χ.Σκάγιαννης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα με τη συμμετοχή καθηγητών Τμημάτων της Σχολής και υποψηφίων του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά». 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από σχετική πρόσκληση του κ.Σκάγιαννη. Μεταξύ άλλων, τονίστηκε η ανάγκη να στηρίξει ο Δήμος Βόλου την προσπάθεια απόκτησης γειτονικών ακινήτων για την επέκταση των κτιριακών υποδομών της Σχολής, τέθηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη συνεχή αύξηση του αριθμού εισακτέων και  ο κίνδυνος να χαθούν οικονομικοί πόροι που είναι αναγκαίοι για τη λειτουργία του Πανεπιστημίου, ενώ υπογραμμίστηκε η ανάγκη να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας η ανακατασκευή της Κίτρινης Αποθήκης που είναι έργο απολύτως ώριμο για δημοπράτηση. 

Ο κ.Σκοτινιώτης υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο του Πανεπιστημίου στη ζωή του τόπου, ως ένα ίδρυμα με διαρκώς αναπτυσσόμενη εθνική και διεθνή απήχηση. Επανέλαβε τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής στο έργο του και τόνισε ότι θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα, στο μέτρο των δυνατοτήτων του Δήμου, προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα, στο πλαίσιο της στενής και αμφίδρομης συνεργασίας που έχει καθιερωθεί και θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια. Αναφερόμενος ειδικά στην Πολυτεχνική Σχολή, υπογράμμισε το υψηλό επίπεδο της Σχολής και ευχαρίστησε για τη συνδρομή στην υλοποίηση δράσεων της Δημοτικής Αρχής κατά τη διάρκεια της προηγούμενης τριετίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: