Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Ο κ.Πατσιαντάς δεν μπορεί να συνεχίσει να ψαρεύει σε θολά νερά

Στις συγκεκριμένες πολιτικές αναφορές του Π.Σκοτινιώτη, κατά την ομιλία του στην επιβλητική συγκέντρωση για την παρουσίαση του προγράμματος και των υποψηφίων του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά», ο κ.Πατσιαντάς «απάντησε» με ένα εμπαθές, αλαζονικό και απολίτικο παραλήρημα. Επιβεβαίωσε, για άλλη μια φορά, πως στην απέλπιδα προσπάθειά του να κρύψει την πολιτική ανεπάρκεια και την προγραμματική του ένδεια, έχει χάσει κάθε μέτρο, επαναλαμβάνοντας την ίδια τακτική και τα ίδια λάθη του 2010. Εμείς δεν πρόκειται να τον παρακολουθήσουμε. Θα επιμείνουμε, αντίθετα, να καταθέτουμε ολοκληρωμένες, καινοτομικές αλλά και απολύτως ρεαλιστικές προτάσεις για το παρόν και το μέλλον της μείζονος πόλης μας, γιατί έχουμε πλήρη επίγνωση ότι την επόμενη πενταετία θα κριθούν πολλά για το Βόλο και την αναπτυξιακή του προοπτική.
 Αυτό άλλωστε περιμένουν οι συμπολίτες μας, και όχι προσωπικές επιθέσεις και κομματικές παραστάσεις. Όπως και θα επιμείνουμε να επισημαίνουμε την ευθύνη όλων των δημοκρατικών δυνάμεων  της πόλης να αποτρέψουμε την άλωση του Δήμου από άδηλα συμφέροντα.

Αυτό θα περιμέναμε και από τον κ.Πατσιαντά, ο οποίος με την τακτική του αδικεί ένα  χώρο με μακρά και ιδιαίτερα δημιουργική συμβολή στα θέματα της Αυτοδιοίκησης.  Επειδή λοιπόν ο  κ.Πατσιαντάς φαίνεται να έχει επιλεκτική ιστορική μνήμη, του θυμίζουμε ότι ο Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου ήταν το πρώτο κόμμα που υιοθέτησε το αίτημα για μια μεγάλη  θεσμική  μεταρρύθμιση που θα προβλέπει δύο επίπεδα αυτοδιοίκησης, τους ισχυρούς Δήμους και τις αιρετές Περιφέρειες. 

Ο κ.Πατσιαντάς, λοιπόν, δεν μπορεί να συνεχίσει να ψαρεύει σε θολά νερά. Οφείλει να ξεκαθαρίσει, χωρίς περιστροφές, για ποιο Δήμο ζητάει, τελικά, την ψήφο των συμπολιτών μας. Αποδέχεται τα γεωγραφικά όρια του σημερινού Δήμου Βόλου ή θα επιδιώξει το διαμελισμό του; Και στην περίπτωση αυτή, ποια είναι η συγκεκριμένη πρότασή του για τα γεωγραφικά όρια των νέων Δήμων που θα προκύψουν; Σαφή ερωτήματα που περιμένουν επιτέλους σαφείς και υπεύθυνες απαντήσεις.

«Κακό χωριό τα λίγα σπίτια», λέει στην ανακοίνωσή του ο κ.Πατσιαντάς. Σίγουρα, κάτι περισσότερο ξέρει. Κι όπως έγραψε ο Αλ.Παπαδιαμάντης, «…μικρό χωρίον, μεγάλη  κακία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: