Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Το εργατικό κίνημα να βρει το σύγχρονο βηματισμό του

Σε δήλωσή του για τον αυριανό εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης επισημαίνει τα ακόλουθα: «Σήμερα που η λαίλαπα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και των πολιτικών λιτότητας, πλήττουν τα εργασιακά δικαιώματα, το μήνυμα της εργατικής Πρωτομαγιάς αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σπουδαιότητα και αναδεικνύει την ανάγκη για νέα οργάνωση του εργατικού κινήματος, ώστε, απαλλαγμένο από κομματικές και άλλες εξαρτήσεις, να βρει το σύγχρονο βηματισμό του. 

Σε μια στιγμή όπου κατεδαφίζονται θεμελιώδη κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα και αμφισβητούνται όλες οι σταθερές της ζωής των εργαζομένων, ενώ η ανεργία, ιδιαίτερα στη νέα γενιά, καλπάζει, η Δημοτική Αρχή Βόλου ενώνει τη φωνή της με τους ανέργους, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και δηλώνει την αλληλεγγύη και τη στήριξή της στον αγώνα τους. 
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση που βιώνει και αυτή τις συνέπειες των δραματικών περικοπών, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την αιχμή ενός Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης ώστε να βγει η χώρα από τη βαθιά κρίση». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: