Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Να πώς λειτουργεί ο γκαιμπελίστικος προπαγανδιστικός μηχανισμός του κ.Μπέου

Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με τις χυδαιότητας του κ.Μπέου. Ο βίος και η πολιτεία του, άλλωστε, είναι γνωστά στο πανελλήνιο.. Προκειμένου, όμως, να βγάλουν οι συμπολίτες μας τα συμπεράσματά τους για το πώς λειτουργεί ο γκαιμπελίστικος προπαγανδιστικός μηχανισμός του κ.Μπέου, περιοριζόμαστε να παραθέσουμε κατά λέξη το επίμαχο σημείο της ομιλίας του κ.Π.Σκοτινιώτη, στο οποίο υποτίθεται ότι απαντάει: «Ο νομικός μας πολιτισμός και το κράτος δικαίου κατοχυρώνουν πλήρως το τεκμήριο της αθωότητας. Και εμείς τις δημοκρατικές αυτές κατακτήσεις τις υπερασπιζόμαστε με πάθος και αδιακρίτως, χωρίς καμία εξαίρεση. Το ερώτημα όμως είναι γιατί και με ποιο ηθικό ανάστημα διεκδικεί να γίνει δήμαρχος του Βόλου πριν καθαρίσει με τις δικαστικές του εκκρεμότητες.
Γιατί και με ποιο ηθικό ανάστημα διεκδικεί να γίνει δήμαρχος του Βόλου, όταν είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί σε αργία, όπως θα συμβεί στην περίπτωση παραπεμπτικού βουλεύματος. Γιατί και με ποιο ηθικό ανάστημα διεκδικεί να γίνει δήμαρχος του Βόλου όταν, στην περίπτωση αυτή, άλλον θα ψηφίζουν για δήμαρχο οι Βολιώτες και άλλος θα προκύψει μέσα από συμφωνίες που ήδη φαίνεται πως έχουν γίνει στο σκοτεινό παρασκήνιο. Κατανοούμε το θυμό της κοινωνίας απέναντι σε όλα όσα έχουν συμβεί. Κατανοούμε και συμμεριζόμαστε την εναγώνια αναζήτηση του νέου. Το νέο όμως πρωτίστως είναι ηθικό, είναι αξιακό». 
Όσο για τις πρόσφατες αλλαγές στις διατάξεις του Νόμου, στις οποίες φαίνεται πως απελπισμένα αναζητεί καταφύγιο ο κ.Μπέος, μάλλον θα πρέπει να τις διαβάσουν καλύτερα οι νομικοί του σύμβουλοι. Καταδικαστική απόφαση για να τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία ένας αιρετός που διώκεται για κακουργηματικές πράξεις απαιτείται μόνο στις περιπτώσεις όπου δεν έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. Αντίθετα, στις περιπτώσεις όπου έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, όπως στην περίπτωση του κ.Μπέου (και μάλιστα βαρύτατοι), η αυτοδίκαιη αργία επιβάλλεται όταν υπάρξει αμετάκλητο παραπεμπτικό βούλευμα (άρθρο 22 του Ν.4257/2014). 

Τις αναφορές του, τέλος, στη νομαρχιακή θητεία του κ.Σκοτινιώτη, μόνο ως ένα ακόμη κακόγουστο ανέκδοτο τις εκλαμβάνουμε. Άλλωστε ο ίδιος, τότε, δεν ήξερε καν κατά πού πέφτει ο Βόλος, πολλώ μάλλον η Ζαγορά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: