Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Έλεγχος στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου για συμπεριφορά υπαλλήλου

Τη διερεύνηση δημοσιεύματος της εφημερίδας «Ταχυδρόμος», σύμφωνα με το οποίο υπάλληλος της υπηρεσίας αρνήθηκε να παραλάβει αιτήσεις για ρυθμίσεις παλαιών οφειλών προς το Δήμο, ζήτησε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ηλίας Ξηρακιάς από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Οικονομικών Δήμου Βόλου. 
Όπως είναι γνωστό, με νόμο που πρόσφατα ψηφίστηκε, δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους οφειλέτες του Δήμου να προχωρήσουν σε μακροπρόθεσμους διακανονισμούς αποπληρωμής με παραγραφή των προσαυξήσεων που έχουν συσωρευθεί. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ξεκίνησε ήδη και θα ισχύσει για 4 μήνες, ήτοι μέχρι 15 Αυγούστου του 2014.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, καταστηματάρχης προσήλθε από την πρώτη μέρα στο Ταμείο και υπάλληλος του είπε: «Φύγε τώρα κι έλα από βδομάδα γιατί πρέπει να αλλάξουμε και το πρόγραμμα μηχανοργάνωσης του Δήμου» χωρίς να δεχθεί την καταχώρηση της αίτησής του.
Ο Αντιδήμαρχος εξέφρασε την έκπληξη του για το περιστατικό και ζήτησε από το Διευθυντή της υπηρεσίας να διερευνηθεί το θέμα και να ελεγχθεί η συγκεκριμένη υπάλληλος. «Θεωρώ απαράδεκτο», τονίζει χαρακτηριστικά στο έγγραφο του προς το Διευθυντή Οικονομικής Υπηρεσίας, «ο Δήμος να ενημερώνει τους πολίτες για τη δυνατότητα του νέου νόμου για ρυθμίσεις και μία υπάλληλος του Δήμου να διώχνει τον πολίτη που προσήλθε, με αστείες δικαιολογίες, χωρίς να ενημερώσει τους προϊσταμένους της, γιατί έτσι έκρινε ή έτσι τη βόλευε εκείνη τη στιγμή». Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Ξηρακιάς έδωσε εντολή να γίνονται δεκτές οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων, έστω κι αν απαιτηθούν για τη ρύθμιση, διευκρινίσεις του Υπουργείου, απόφαση του ΔΣ ή της Ο.Ε. και ρύθμιση του προγράμματος, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νέου νόμου για περισσότερες δόσεις έναντι των 24 που ίσχυαν μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: