Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Στόχος μας να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των ατόμων με κινητικές αναπηρίες

Συνάντηση με το προεδρείο του Σωματείου Ατόμων με Κινητικές Αναπηρίες Ν. Μαγνησίας «Ιππόκαμπος», είχε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος ενημερώθηκε για τα αιτήματα των μελών του Συλλόγου που αφορούν κυρίως τη διευκόλυνση των μετακινήσεών τους στην πόλη. Ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία τα προβλήματα των συμπολιτών με κινητικές αναπηρίες και προωθεί λύσεις στα θέματα που τους απασχολούν, με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, δρομολογήθηκε και η επίλυση του προβλήματος στέγασης του Συλλόγου «Ιππόκαμπος», που αποτελούσε πάγιο αίτημα των 120 μελών του και σύντομα θα υλοποιηθεί η μεταστέγαση των γραφείων του Συλλόγου σε δημοτικό κτίριο που βρίσκεται στην οδό Γιαννιτσών, στη συνοικία των Παλαιών. 

Τόσο ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κων.Κουσουτζής όσο και τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους την άριστη συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια με τη Δημοτική Αρχή και τις κοινωνικές υπηρεσίες της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ και του Δήμου Βόλου, καθώς για την   επιλογή του συγκεκριμένου κτιρίου για τη στέγαση του συλλόγου, το οποίο πληροί απόλυτα τις προδιαγραφές προσβασιμότητας. Με τον τρόπο αυτό δόθηκε η πλέον κατάλληλη λύση σ’ ένα πρόβλημα το οποίο έθετε σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του Συλλόγου. Υπογράμμισαν δε την ανάγκη να δρομολογηθεί η  επίλυση του προβλήματος της προσβασιμότητας σε κάθε δημόσιο κτίριο της πόλης. 

Ο κ.Σκοτινιώτης σημείωσε ότι για την παρούσα Δημοτική Αρχή αποτέλεσε κεντρική προτεραιότητα η απελευθέρωση κοινοχρήστων χώρων και προωθήθηκε η λήψη συγκεκριμένων μέτρων, χωρίς να υπολογιστεί το οποιοδήποτε πολιτικό κόστος. «Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και την επόμενη δημοτική περίοδο, η οποία θα είναι ακόμη πιο δημιουργική, καθώς έχουν μπει πλέον οι βάσεις στο Δήμο για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού», τόνισε ο κ.Σκοτινιώτης και πρόσθεσε ότι βούληση της παρούσας Δημοτικής Αρχής είναι η ενδυνάμωση της σχέσης συνεργασίας και εμπιστοσύνης με το Σύλλογο «Ιππόκαμπος», που αποτελεί ένα από τα πιο ζωντανά κύτταρα της τοπικής κοινωνίας. 
Τον κ.Σκοτινιώτη συνόδευαν οι: Β.Καπούλας, Κ.Μπαρμπουδάκη, Ν.Μόσχος, Κ.Βιδανόπουλος και Αντ. Μπέκος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: