Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Ο Βόλος συμμετέχει στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ “RIscARTI” στη Ρώμη

O Δήμος Βόλου συμμετέχει στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ δημιουργικής ανακύκλωσης μέσω της τέχνης “RIscARTI” (Risc-ARTI 1’ Festival Internazionale di riciclo creativo) που πραγματοποιείται στη Ρώμη από 2 έως 12 Μαΐου 2014. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ρώμης, της Νομαρχίας του Lazio, του Ιταλικού Υπουργείου Πολιτισμού και άλλων συναφών φορέων.

Η συμμετοχή του Δήμου Βόλου πραγματοποιείται μετά από πρωτοβουλία πέντε   βολιωτών καλλιτεχνών με ιταλική κουλτούρα, οι οποίοι είναι ευαισθητοποιημένοι στα θέματα της ανακύκλωσης και του περιβάλλοντος καθώς και των μηνυμάτων που εκπέμπονται μέσω της τέχνης. Οι καλλιτέχνες που λαμβάνουν ενεργό μέρος με έργα τους στο Φεστιβάλ είναι: Αλμπίνο Τζoβάνι, Βούλγαρης Βασίλης, Κομνηνός Κώστας, Σαμαρά Κατερίνα και Ιωάννα Παπουτσή.
Στη διεθνή αυτή διοργάνωση συμμετέχουν καλλιτέχνες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, όπως  από Ισπανία, Ολλανδία, Ιταλία, Γαλλία, Ελλάδα κ.α., δίνοντας μέσω των έργων τους μια άλλη διάσταση στη σημασία της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος. 
Για τη δυναμική συμμετοχή του Βόλου στο σημαντικό αυτό φόρουμ, ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης ζήτησε τη συμπαράσταση της Ελληνικής Πρεσβείας στη Ρώμη τονίζοντας στο σχετικό έγγραφό του ότι «οφείλουμε  να υποστηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες επειδή η τέχνη αποτελεί ένα πρώτης τάξεως εργαλείο στη μετάδοση των αξιών της οικολογικής σκέψης και της εναλλακτικής μεταμόρφωσης των υλικών της καθημερινότητάς μας, προς  όφελος  της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και του σεβασμού προς το περιβάλλον».


Δεν υπάρχουν σχόλια: