Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Η ριζική ανάπλαση της Πλάζ Αλυκών δημιουργεί νέες προοπτικές για την περιοχή

Ως μια σύγχρονη και λειτουργική ακτή, η οποία θα ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις των λουομένων, θα λειτουργήσει από φέτος το καλοκαίρι η Πλαζ Αλυκών. Όπως είναι γνωστό, τη λειτουργία και εκμετάλλευση της Πλαζ ανέλαβε, έπειτα από δημόσιο διαγωνισμό που διενήργησε ο Δήμος Βόλου, επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται με επιτυχία στο ίδιο αντικείμενο σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, με την υποχρέωση να προχωρήσει σε επενδύσεις για την αναβάθμιση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων. Οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και για την πορεία τους ενημερώθηκε από κοντά σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου και εκ νέου υποψήφιος κ.Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στο χώρο. 

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο κ. Σκοτινιώτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση της επένδυσης, υπογραμμίζοντας ότι η αναβάθμιση της Πλαζ Αλυκών θα αποτελέσει την «εμπροσθοφυλακή» προκειμένου να ξαναζωντανέψουν οι Αλυκές. Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή, όπως είπε, η Πλαζ, η αγαπημένη ακτή των Βολιωτών,  θα προσφέρει προσιτή διέξοδο για το καλοκαίρι σ’ εκείνους τους συμπολίτες οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα απόδρασης σε πιο απομακρυσμένες ακτές, και παράλληλα θα αποτελέσει κίνητρο για την στήριξη του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή. 

Ο κ.Σκοτινιώτης σημείωσε ότι απαιτήθηκε μεγάλος αγώνας ώστε να μπορέσει ο Δήμος να αποκτήσει την κυριότητα της πλαζ, που αποτελούσε αίτημα δεκαετιών του Δήμου Βόλου, όπως επίσης χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια, στο πλαίσιο της πολιτικής του Δήμου για αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, προκειμένου να βρεθεί επενδυτής για να μεταμορφώσει την πλαζ με βάση τις σημερινές απαιτήσεις. 

Υπενθυμίζεται ότι, έπειτα από ένα χρόνο άγονων διαγωνισμών και έλλειψη επενδυτικού ενδιαφέροντος, δυο επιχειρήσεις ανταγωνίσθηκαν σοβαρά για την ανάληψη λειτουργίας της Πλαζ των Αλυκών, με αναβάθμιση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων. Η επιχειρηματίας που αναδείχθηκε από τον διαγωνισμό ανέλαβε την εκμετάλλευση της Πλαζ Αλυκών για 12 έτη (έως 31.12.2025), με αρχικό συνολικό ετήσιο μίσθωμα 40.150 ευρώ. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Δήμαρχος, οι εργασίες προχωρούν απρόσκοπτα και εκτιμάται ότι η Πλαζ Αλυκών θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει στις αρχές Ιουνίου. Όπως επισήμανε η εκπρόσωπος της μισθώτριας εταιρείας Μ.Αυγερινοπούλου, θα είναι μια οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες, δυο μπαρ, κατάστημα αξεσουάρ κ.λ.π. «Οτιδήποτε στο χώρο θα είναι προσιτό. Καταλαβαίνουμε ότι είναι μια δύσκολη εποχή, γι’ αυτό έχουμε αποφασίσει να προσφέρουμε προϊόντα και υπηρεσίες με ποιότητα σε προσιτές τιμές για όλο τον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.  

«Είναι βέβαιο ότι φέτος η Πλαζ των Αλυκών θα κάνει τη διαφορά, αφού η αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμισή της θα ξανακάνει ελκυστική συνολικά την περιοχή των Αλυκών και θα βοηθήσει όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αυτή», επισήμανε ο κ.Σκοτινιώτης και υπογράμμισε ότι η υλοποίηση της επένδυσης προσφέρει εκτός των άλλων θέσεις εργασίας τόσο κατά τη φάση εκτέλεσης των εργασιών, όσο και μετά την έναρξη της λειτουργίας της. 

Καταλήγοντας ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, παρότι το επενδυτικό ενδιαφέρον αυτή την περίοδο δεν είναι το καλύτερο. Στο πλαίσιο αυτό υπενθύμισε ότι την τελευταία τριετία, στον τομέα των τουριστικών επενδύσεων,  επιτεύχθηκε μεταξύ άλλων η ενεργοποίηση της σύμβασης για το «Θεοξένεια» της Πορταριάς και προχωρεί η αξιοποίηση του προγράμματος Jessica για τη λειτουργία του χώρου στάθμευσης και αναψυχής επίσης στην Πορταριά. «Το θέμα αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας θα είναι μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες μας και τα επόμενα χρόνια», υπογράμμισε ο Δήμαρχος. 

Τον κ.Σκοτινιώτη συνόδευαν οι: Α.Παπατόλιας, Β.Καπούλας, Η.Ξηρακιάς, Φ.Λαμπρινίδης, Σ.Μπαρτζιώκα, Κ.Βιδανόπουλος, Ν.Βισβίκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: