Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Σπουδές για όλους στο δημοτικό Ωδείο Βόλου και στη δημοτική Σχολή Χορού

Συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα οι εγγραφές στα τμήματα Μουσικής και Χορού της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου. Οι εγγραφές αφορούν όλα τα μαθήματα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου και του παραρτήματος της Νέας Ιωνίας,  όπως και της  Δημοτικής Σχολής Χορού. Οι σπουδές απευθύνονται σε ενδιαφερομένους όλων των ηλικιών, από τη μουσική προπαιδεία για παιδιά 4-8 ετών και τη διδασκαλία μουσικών οργάνων έως τα Διπλώματα Ανωτέρων θεωρητικών και Σύνθεσης. Το Ωδείο ανοίγει τις πόρτες του, για τους  νέους της πόλης που επιθυμούν να έχουν δωρεάν μία πρώτη γνωριμία με τα όργανα, καθώς και με όλους τους τομείς δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται.
Έτσι, για τους νέους ενδιαφερόμενους θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου ειδικό πρόγραμμα παρουσιάσεων των μουσικών οργάνων που θα ξεκινήσει από την Πέμπτη 12/9 και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 20/9/12. Επίσης θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα των φροντιστηριακών μαθημάτων των περσινών μαθητών.
Στο πρόγραμμα σπουδών του Δημοτικού Ωδείου ο τομέας της κλασσικής παιδείας περιλαμβάνει: Ανώτερα θεωρητικά με τα μαθήματα Αντίστιξης, Αρμονίας, Φυγής, Σύνθεσης, καθώς επίσης το τμήμα Διεύθυνσης Ορχήστρας και το τμήμα προετοιμασίας για τα πανεπιστήμια. Επίσης περιλαμβάνονται όλες οι ομάδες των κλασσικών οργάνων: εγχόρδων, πνευστών, κρουστών, μονωδίας και χορωδίας. Αναλυτικά, τα επαγγελματικά τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι: πιάνου, κιθάρας, βιολιού, βιολοντσέλου, βιόλας, κρουστών, φλάουτου, φαγκότο, τρομπέτας, ανώτερων θεωρητικών, μουσικής προπαιδείας. Παράλληλα, θα λειτουργήσουν τα ερασιτεχνικά τμήματα ελληνικού και σύγχρονου τραγουδιού (μιούζικαλ), ηλεκτρικής κιθάρας, μπάσου, ντραμς, αρμονίου, μπουζουκιού και τζαζ αυτοσχεδιασμού. Τέλος, θα λειτουργήσει για δεύτερη χρονιά φέτος, μετά την αναδιοργάνωσή της, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων που δίνει επιπλέον δυνατότητες στους σπουδαστές του Ωδείου.
Τα μαθήματα θα αρχίσουν στις 25 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα του Υπουργείου. Για πληροφορίες και εγγραφές στα δύο Ωδεία Βόλου και Νέας Ιωνίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου (Μεταμορφώσεως 1) από τις 9.30- 13.00 και απόγευμα από τις 18.00-21.00 καθημερινά ή να τηλεφωνούν στο 24210-39594. 

Σχολή Χορού
Συνεχίζονται επίσης οι εγγραφές στη Δημοτική Σχολή Χορού, η οποία  στα 28 χρόνια επιτυχημένης πορείας της έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής. Με την ποιοτική και συγκροτημένη διδασκαλία των άρτια καταρτισμένων και διπλωματούχων καθηγητριών της, έχει κατορθώσει να φέρει στη Σχολή βραβεία, επαίνους και διακρίσεις από διαγωνισμούς, αποδεικνύοντας ότι η ορχηστική τέχνη στη Δημοτική Σχολή Χορού καλλιεργείται και διδάσκεται σωστά, μεθοδευμένα και συμβαδίζει με τις σύγχρονες τάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προσπαθώντας  να ανεβάζει τον πήχη κάθε χρόνο όλο και πιο ψηλά.
Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι: Χορευτικής Προπαιδείας-Μουσικοκινητικής  Αγωγής Τμήματα Προσχολικής Αγωγής για παιδιά από 4-6 χρονών,  Κλασσικού Χορού με το Ρωσικό  Σύστημα  Vaganova, για  παιδιά, εφήβους και ενήλικες, Σύγχρονου Χορού και τα Τμήματα Επαγγελματικής Κατεύθυνσης προετοιμασίας εξετάσεων για το Υπουργείο  Πολιτισμού επιλεγμένων παιδιών τα οποία μέσω εντατικής εκπαίδευσης στον κλασσικό και σύγχρονο χορό μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ανώτερες επαγγελματικές σχολές. Θα λειτουργήσουν επίσης τμήματα  εφήβων και ενηλίκων στο Street Dance, Modern Jazz-Musical, Dance stretching με το μάθημα της Ορθοσωματικής, βασισμένο στις αρχές της Οστεοπαθητικής. Για δεύτερη χρονιά, εξάλλου, θα συνεχιστεί  το  τμήμα για ενήλικες με αντικείμενο τον Αυτοσχεδιασμό και την Κίνηση, ανοιχτό σε χορευτές, ηθοποιούς, εκπαιδευτικούς και σε όλους όσοι θέλουν να μυηθούν στη  δημιουργική πλευρά του χορού.
Για τους νέους εγγεγραμμένους στη Δημοτική Σχολή που προέρχονται από άλλες σχολές θα ανακοινωθεί ειδικό πρόγραμμα φροντιστηριακών μαθημάτων, δωρεάν, για το τέλος του μήνα, πριν την έναρξη του επίσημου προγράμματος. Για πληροφορίες – εγγραφές καθημερινά 11.00- 13.00 και 19.00 - 21.00 στη γραμματεία της Σχολής, Κουταρέλια με Ρ. Φεραίου (Π. Ηλεκτρική), τηλέφωνο 24210-54244
Στα μέσα του μήνα θα ανακοινωθούν και θα αρχίσουν οι εγγραφές στο Τμήμα Εικαστικών, Θεάτρου και ξένων γλωσσών, τα οποία των οποίων θα ξεκινήσουν στα μέσα Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: