Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Ξεκινάει το έργο σύνδεσης του αποχετευτικού δικτύου του Σέσκλου με το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ

Υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο και ξεκινάει το αμέσως επόμενο διάστημα η κατασκευή ενός ακόμη έργου της ΔΕΥΑΜΒ, το οποίο δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης διάθεσης αστικών αποβλήτων στο έδαφος και εντάσσεται στο πλαίσιο των έργων που θα συμβάλλουν στη θωράκιση του Παγασητικού, με χρηματοδότηση από το ΕΠΠΕΡΑΑ. Πρόκειται για το έργο «Σύνδεση δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Σέσκλου με τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων ΔΕΥΑΜΒ», συνολικής δαπάνης 276.526,71 €. Σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση, η οποία υπεγράφη από τον Δήμαρχο Βόλου και Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ.Πάνο Σκοτινιώτη και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρεία ΛΕΩΝ Α.Τ.Ε., το έργο θα εκτελεστεί εντός προθεσμίας οκτώ (8) μηνών από την έναρξη των εργασιών.
Ο κ. Σκοτινιώτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξη κατασκευής ενός ακόμη σημαντικού περιβαλλοντικού έργου, όχι μόνο για το Σέσκλο αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, υπενθυμίζοντας τις επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες της ΔΕΥΑΜΒ, πριν από λίγους μήνες, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος απένταξης από το ΕΠΠΕΡΑΑ τόσο του συγκεκριμένου έργου, όσο και του έργου αποχέτευσης Αγίου Στεφάνου. Επισημαίνεται ότι, ο κ.Σκοτινιώτης άσκησε έντονες  πιέσεις σε όλα τα επίπεδα, φθάνοντας μέχρι το γραφείο του Πρωθυπουργού και τους Προέδρους των άλλων κομμάτων, ενώ ενημέρωσε επίσης και τους Ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων.
Με το συγκεκριμένο έργο δίνεται οριστική λύση στις αστοχίες της υφιστάμενης υπεδάφιας διάθεσης των λυμάτων του Σέσκλου. Για τη σύνδεση του αποχετευτικού δικτύου του Σέσκλου με το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ θα τοποθετηθεί αγωγός συνολικού μήκους 2.155 μέτρων, τα 350 μέτρα του οποίου είναι από πολυαιθυλένιο (Φ160, 16 ατμοσφαιρών) γιατί θα λειτουργεί ως αγωγός υπό πίεση και θα συνδέσει το υφιστάμενο αντλιοστάσιο με το δίκτυο. Τα υπόλοιπα μέτρα αφορούν αγωγό βαρύτητας PVC με διατομές Φ200 και Φ150. Η σύνδεση του δικτύου του Σέσκλου θα γίνει στο δίκτυο της Α΄ Βιομηχανικής Περιοχής κι από εκεί τα λύματα θα μεταφέρονται στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων.
Να σημειωθεί, τέλος, ότι το σύνολο των μελετών του έργου (περιβαλλοντική, υδραυλική, τεύχη δημοπράτησης), έχουν εκπονηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΜΒ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: