Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Συνέντευξη του Δημάρχου Βόλου στο γαλλικό κανάλι ''France 2''

Για τις πρωτοβουλίες του Δήμου Βόλου με σκοπό τη στήριξη των πιο ανήμπορων συμπολιτών που δοκιμάζονται από τις οδυνηρές συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, μίλησε ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης σε συνέντευξή του στο 2ο κανάλι της Γαλλικής Τηλεόρασης και στη δημοσιογράφο Elisa Perrigueur. O κ.Σκοτινιώτης απάντησε σε ερωτήσεις της ανταποκρίτριας του ''France 2'' στην Ελλάδα σχετικά με την παραγωγική φυσιογνωμία της περιοχής και τις συνέπειες της κρίσης στην τοπική οικονομία, όπως και σε ερωτήσεις σχετικά με τις κοινωνικές δομές του Δήμου, καθώς και τη δράση του Τοπικού Δικτύου Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης (ΤΕΜ), που δημιουργήθηκε και λειτουργεί με πρωτοβουλία συμπολιτών μας.  
«Ο Βόλος και η Μαγνησία», όπως είπε ο Δήμαρχος Βόλου, «αποτελούν σμικρογραφία της Ελλάδας, καθώς συγκεντρώνουν όλες τις παραγωγικές δραστηριότητες που συναντά κανείς στη χώρα μας. Οι συμπολίτες μας βιώνουν με δραματικό τρόπο τις συνέπειες από την κρίση, αφού τόσο τα επίσημα όσο και τα ανεπίσημα στοιχεία, μάς κατατάσσουν στα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας. Ως Δημοτική Αρχή έχουμε θέσει το πρόβλημα της ανεργίας στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής αποτελεί βασικό άξονα όλων των πολιτικών μας. Υπηρετούμε το στόχο αυτό τόσο με πολιτικές (παθητικές) κοινωνικής προστασίας όσο και με πολιτικές απασχόλησης (ενεργητικές)», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος. 
Τέλος, ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να εξαντλεί όλες τις ευκαιρίες από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία, πέραν από τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, δημιουργούν άμεσες  και έμμεσες θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: