Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Π.Σκοτινιώτης: Στις δημοτικές εκλογές να εκφραστεί το μεταρρυθμιστικό δυναμικό που συσσωρεύει η κοινωνία

Για μεταρρυθμιστικό μέτωπο ευθύνης απέναντι στον καταστροφικό λαϊκισμό και την επικίνδυνη δημαγωγία, που θα υπερβαίνει το σημερινό κομματικό σκηνικό, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Βόλου Π.Σκοτινιώτης σε σημερινή συνέντευξή του στο Ράδιο ΕΝΑ. «Παράλληλα με την οργή και την απογοήτευση,  η ελληνική κοινωνία συσσωρεύει μέρα με τη μέρα ένα μεταρρυθμιστικό δυναμικό που διαπερνά οριζόντια τα κόμματα του συνταγματικού τόξου και αναζητά έκφραση. Οι δημοτικές εκλογές μπορούν να αποτελέσουν το πρόπλασμα για την ανασύνθεση του κομματικού σκηνικού, απελευθερώνοντας τις δημιουργικές δυνάμεις των τοπικών κοινωνιών και διαμορφώνοντας ευρύτερες συναινέσεις για βαθιές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις.
Με αυτό το πρίσμα προσεγγίζω και τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Η πρόκληση για μένα είναι να συμβάλω στο να εκφραστεί αυτό το  μεταρρυθμιστικό δυναμικό,  που είμαι βέβαιος ότι αποτελεί πλειοψηφικό ρεύμα στην τοπική κοινωνία. Το ζητούμενο είναι να συμμετάσχουν δυναμικά νέοι άνθρωποι, ακόμη και στο επίπεδο του επικεφαλής. Αυτή όμως είναι και η μεγαλύτερη δυσκολία.  Γιατί το ζοφερό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στη δημόσια ζωή της χώρας αποθαρρύνει τους νέους ανθρώπους που θα μπορούσαν να έχουν δημιουργική παρουσία και συνεισφορά στο θεσμό της αυτοδιοίκησης. Αν δεν αλλάξει το κλίμα αυτό και αν δεν σταματήσει η ισοπέδωση των πάντων στο δημόσιο λόγο, φοβάμαι ότι του χρόνου θα ψάχνουμε για υποψηφίους».
Ο Π.Σκοτινιώτης απέφυγε για μια ακόμη φορά να ξεκαθαρίσει αν ο ίδιος θα είναι και πάλι υποψήφιος. «Για μένα το προέχον είναι να εκφραστεί το μεταρρυθμιστικό ρεύμα στο οποίο αναφέρθηκα. Η δική μου συμμετοχή δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ούτε και είμαι παντός καιρού», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: