Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Οι πολίτες στηρίζουν το «Δίκτυο Υποστήριξης Νέων – Οικογένειας»

Ικανοποιητικής ανταπόκρισης τυγχάνει η νέα δράση στον τομέα κοινωνικής παρέμβασης, η λειτουργία του Δικτύου Υποστήριξης Νέων – Οικογένειας (Δ.Υ.Ν.Ο.), που υλοποιούν ο Δήμος Βόλου και η Μητρόπολη Δημητριάδος, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διαφάνεια και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης και τους υπόλοιπους Δήμους της Μαγνησίας, σε μια προσπάθεια να δοθούν λύσεις σε προβλήματα και πιεστικές ανάγκες που βασανίζουν μεγάλο αριθμό συμπολιτών σήμερα.
Στόχος της δράσης αυτής είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο οικογενειών που θα αναλάβουν ως αλληλέγγυες τη στήριξη – οικονομική και κοινωνική – παιδιών άλλων οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα, η υλοποίηση του οποίου ξεκίνησε από τη Μαγνησία με σκοπό να επεκταθεί σε όλη τη χώρα.
Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Απόστολος Παντσάς, «σε μια χρονική περίοδο που η φτώχεια μαστίζει μεγάλο τμήμα της κοινωνίας, με ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις στα παιδιά, η Πολιτεία, οι κοινωνικοί φορείς, οι ανθρωπιστικές οργανώσεις και γενικότερα οι έχοντες οικονομική δυνατότητα, επιβάλλεται να σταθούν αρωγοί και να βοηθήσουν αυτούς που έχουν ανάγκη». Να σημειωθεί ότι αρκετοί φορείς και συμπολίτες έδειξαν ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή για την υποστήριξη της δράσης, όπως ο Α΄ Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλου, ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλου «Θέτις», ο κ.Ζαχαρίας Σακκής, η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου και πολλοί ακόμη που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έχουν γίνει αρωγοί οικογενειών με παιδιά που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη.
Ο κ.Παντσάς επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το Δ.Υ.Ν.Ο. αποτελεί μία κοινή προσπάθεια υποστήριξης των παιδιών και των οικογενειών που τα βγάζουν δύσκολα  πέρα. Στόχο έχει να συνταιριάξει όσους έχουν την επιθυμία να προσφέρουν κάποια βοήθεια με όσους έχουν την ανάγκη να λάβουν αυτή τη βοήθεια. Αυτό θα γίνεται με τους πάνω από 15 Εθελοντές- Διαμεσολαβητές οι οποίοι έχουν ενημερωθεί κατάλληλα, ώστε να διοχετεύουν την όποια βοήθεια σε αυτούς που την έχουν ανάγκη. Οικογένειες, φυσικά και νομικά πρόσωπα που διαθέτουν κάποια οικονομική δυνατότητα και έχουν κοινωνική ευαισθησία, μπορούν να ενταχθούν στο δίκτυο, να αναλάβουν δηλαδή την στήριξη των παιδιών οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υποσιτισμού, στέρησης στοιχειωδών μέσων για την εκπαίδευσή τους, ένδυσης, θέρμανσης  κλπ.
«Η προώθηση της συνοχής και της αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών, είναι στοιχεία απαραίτητα στην εποχή μας για την κοινωνική γαλήνη, την ευημερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», κατέληξε ο κ.Παντσάς και κάλεσε όσους ενδιαφέρονται να βοηθήσουν, να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2421 353134 - Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου Βόλου  ή να απευθυνθούν στους εφημέριους των ενοριών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: