Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Επίσκεψη μαθητών από το Καπανδρίτι στο ΙΕΚ Δήμου Βόλου


Πολυπληθής ομάδα μαθητών του Γυμνάσιου Καπανδριτίου Αττικής, επισκέφτηκε το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου Βόλου χθες, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής τους εκδρομής στο Βόλο. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους και στις αίθουσες όλων των ειδικοτήτων του ΔΙΕΚ, ενώ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για λίγο ορισμένα από τα μαθήματα που διεξάγονταν εκείνη την ώρα στις αίθουσες.
Ο διευθυντής του ΔΙΕΚ κ.Φίλιππος Καλογιάννης ανέλαβε τη ξενάγηση των μαθητών και τους ενημέρωσε για τις ειδικότητες που λειτουργούν στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου Βόλου. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα μαθήματα που πραγματοποιούνται σε όλες τις ειδικότητες, στις επιπλέον δραστηριότητες των σπουδαστών εντός και εκτός της σχολής, καθώς και στις δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης των αποφοίτων ανά ειδικότητα.
Οι μαθητές του Γυμνασίου Καπανδριτίου έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ειδικότητα του «Τεχνικού Λήψης Φωτογραφικής Εικόνας», καθώς έχουν ενταχθεί στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα COMENIUS και έχουν αναλάβει τη παραγωγή video για το σχολείο τους. Οι ίδιοι ανέφεραν ότι η βοήθεια που έλαβαν από τους καθηγητές και τους σπουδαστές του Τμήματος Φωτογραφίας του ΔΙΕΚ Βόλου, ήταν άκρως σημαντική και θα τους φανεί απαραίτητη.
Να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται αρκετές επισκέψεις στο ΔΙΕΚ Γυμνασίων, Λυκείων, Σχολών και Συλλόγων, τόσο από το Βόλο και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, όσο και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και από το εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: