Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Προσωρινή στέγαση της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων σε δημοτικό κτίριο

Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας μετά από μια δεκαετή παρουσία στην τοπική κοινωνία με εξαιρετική πολυεπίπεδη δράση και δραστηριότητα των μελών της αποκτά προσωρινή στέγη σε ένα δημοτικό κτήριο που βρίσκεται στην πλατεία «Κυλινδρά» της Τοπικής Κοινότητας Άλλης Μεριάς, Έτσι,  όπως κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο Δήμος με τις ενέργειές του καθημερινά προσπαθεί να στηρίζει στην πράξη την ανεκτίμητη εθελοντική προσφορά των πολιτών και των οργανώσεών τους, σε μια κρίσιμη καμπή για τη συνοχή του κοινωνικού ιστού, σφυρηλατώντας μια αμφίδρομη σχέση αμοιβαίας συνεργασίας.
Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας έχει κατορθώσει να στελεχώσει μια ομάδα 80 έως 100 ενεργών εθελοντών που με συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν επικουρικά , σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες, τις γνώσεις και τις υπηρεσίες τους κατά περίπτωση.
Η Τοπική Κοινότητα Άλλης Μεριάς σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Γκουντέλια ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της Λέσχης και έθεσε τέρμα σε ένα χρόνιο αίτημα, με την ομόφωνη απόφασή της στη συνεδρίαση την 27-01-2012, όπου παρευρέθηκαν και οι κ.κ. Ηλίας Παλαιοδημόπουλος, Βασίλειος Ηλιόπουλος και Γεώργιος Καρακίτσος, Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και μέλος, αντίστοιχα της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας.
Το Δημοτικό κτίριο που προτείνεται να παραχωρηθεί εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και εξασφαλίζει όχι μόνον τη στέγασή της αλλά λόγω και της τοποθεσίας όπου βρίσκεται συμβάλει στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων που αφορούν στην εκπαίδευση, τι ασκήσεις , τις εκδηλώσεις και την προβολή γενικότερα των δραστηριοτήτων της  με τα σχολεία, τους συλλόγους της περιοχής κλπ.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Γκουντέλιας σχετικά με το θέμα έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η εθελοντική δράση που έχει αναπτύξει η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων  στην περιοχή του Δήμου Βόλου σε θέματα δασοπροστασίας , δασοπυρόσβεσης , αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης, απεγκλωβισμούς, μεταφορά τραυματιών, διάσωση ανθρώπων σε πλημμύρες, χιόνια, η συμμετοχή της σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα και η σχεδόν καθημερινή επικουρική συνδρομή της στις υπηρεσίες που συνεργάζεται όπως πυροσβεστική υπηρεσία καθαριότητας σχολεία κλπ. μας ευαισθητοποίησε στην κατεύθυνση εξεύρεσης κατάλληλης στέγης , έτσι ώστε να εξακολουθήσει να παρέχει απρόσκοπτα την εθελοντική της δράση στην πόλη και την κοινωνία , που στις μέρες μας είναι πολύτιμη. Η προσωρινή της στέγαση σε κτίσμα που βρίσκεται στην Άλλη Μεριά, μετά και την ομόφωνη γνώμη του Τοπικού Συμβουλίου, δίνει λύση στο σημερινό πιεστικό πρόβλημα. Στο μέλλον θα καταβληθεί προσπάθεια να στεγαστεί σε χώρο καταλληλότερο ώστε να διασφαλιστεί και η εκπαίδευση των μελών της, που τόσο πολύ έχει ανάγκη η κοινωνία μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: