Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Ξεκινούν στο Βόλο οι προκριματικοί αγώνες βόλεϊ για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κορασίδων

Με τη διοργάνωση ενός ακόμη κορυφαίου αθλητικού γεγονότος συμπίπτει η είσοδος του 2013 για την πόλη του Βόλου, αφού στις 3 Ιανουαρίου ξεκινούν στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας οι προκριματικοί αγώνες για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βόλεϊ Κορασίδων που θα διαρκέσουν έως τις 7 Ιανουαρίου. Στο τουρνουά συμμετέχουν οι καλύτερες αθλήτριες της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Φινλανδίας, της Δανίας, του Αζερμπαϊτσάν και της Ισπανίας. Διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.) υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου και της Διεύθυνσης Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ.
Όπως είναι γνωστό, μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο ο Βόλος φιλοξένησε αθλητικά γεγονότα υψηλού επιπέδου, όπως το Παγκόσμιο Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων και τους προκριματικούς αγώνες water polo world league γυναικών, δίνοντας συνέχεια στην ανάληψη κορυφαίων διοργανώσεων που αναδεικνύουν τις οργανωτικές δυνατότητες του Δήμου και της πόλης σε όλα τα αθλήματα. 
«Η συνεχής διεκδίκηση μεγάλων διοργανώσεων και οι αλλεπάλληλες προτάσεις που δέχεται η Δημοτική Αρχή επιβεβαιώνουν τον δυναμισμό που αναπτύσσει ο Βόλος στη φιλοξενία κορυφαίων αθλητικών γεγονότων, όπως είναι και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης Κορασίδων (Προκριματικός Όμιλος) που θα διεξαχθεί στο κλειστό της Νέας Ιωνίας από 3 έως 7 Ιανουαρίου. Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε  την  Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.Π.Ε) για την τιμητική επιλογή και την εμπιστοσύνη που για ακόμη φορά δείχνει στην πόλη μας, τον Δήμο και τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου», επισημαίνει σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Βόλου Π.Σκοτινιώτης και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι αθλήτριες που συμμετέχουν στο τουρνουά θα χαρίσουν στους συμπολίτες μας και ευρύτερα στους φίλους της πετοσφαίρισης, μεγάλες συγκινήσεις.    
Οι προετοιμασίες για το τουρνουά του βόλεϊ βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο με τη συμβολή και των δεκάδων εθελοντών που για μία ακόμη φορά στηρίζουν ουσιαστικά την προσπάθεια του Δήμου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Όπως συνέβη και στις άλλες διοργανώσεις, μέλη των οργανωμένων εθελοντικών ομάδων της περιοχής,  όπως η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης και η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Πολιτικής Προστασίας Αγριάς, προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους για την επιτυχή διεξαγωγή του τουρνουά.
Στο Βόλο βρίσκεται ήδη η Εθνική ομάδα κορασίδων η οποία, με διπλές προπονήσεις (10:00 - 18:00) ακόμα και ανήμερα των Χριστουγέννων,  συνεχίζει εντατικά την προετοιμασία της. Στόχος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι η κατάκτηση μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου που οδηγούν στα τελικά της διοργάνωσης, τα οποία θα γίνουν από 29 Μαρτίου έως 7 Απριλίου του 2013 στο Μαυροβούνιο και τη Σερβία. 
Την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη συνέντευξη Τύπου των αγώνων, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου, στις 12.00 το μεσημέρι.

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής: 
Πέμπτη 03.01.2013
15:30 Γαλλία - Φινλανδία
18:00 Δανία - Ελλάδα
20:30 Αζερμπαϊτζάν - Ισπανία
Παρασκευή 04.01.2013
15:30 Γαλλία - Δανία
18:00 Ελλάδα - Αζερμπαϊτζάν
20:30 Φινλανδία - Ισπανία
Σάββατο 05.01.2013
15:30 Αζερμπαϊτζάν - Γαλλία
18:00 Ισπανία - Ελλάδα
20:30 Δανία - Φινλανδία
Κυριακή 06.01.2013
15:30 Γαλλία -Ισπανία
18:00 Φινλανδία - Ελλάδα
20:30 Δανία - Αζερμπαϊτζάν
Δευτέρα 07.01.2013
15:30 Ελλάδα - Γαλλία
18:00 Αζερμπαϊτζάν - Φινλανδία
20:30 Ισπανία - Δανία

Δεν υπάρχουν σχόλια: