Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι για 248 μοναχικούς Βολιώτες

Εορταστικό γεύμα σε 248 μοναχικούς συμπολίτες προσέφερε ο Δήμος Βόλου τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, στο Ενυδρείο. Στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ.Απόστολος Παντσάς, οι οποίοι αντάλλαξαν ευχές με τους συμμετέχοντες και γιόρτασαν μαζί τους, σε ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα, με μουσική και χορό.
Ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε ότι «σε μια εποχή όπου η παρατεταμένη ύφεση ωθεί όλο και περισσότερους πολίτες στο περιθώριο της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, η Αυτοδιοίκηση επιβάλλεται, περισσότερο από ποτέ, να λειτουργήσει ως παράγοντας ενότητας και συνοχής των τοπικών κοινωνιών. Όταν η ανεργία καλπάζει και τα κοινωνικά προβλήματα παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις, πρωταρχική μας μέριμνα δεν μπορεί παρά να είναι το πώς θα δημιουργήσουμε το αναγκαίο δίχτυ προστασίας των πιο ανήμπορων συμπολιτών μας, ενισχύοντας πρωτίστως τις κοινωνικές δομές που καλύπτουν βασικές καθημερινές ανάγκες. Μία από αυτές είναι το Δημοτικό Παντοπωλείο, τη λειτουργία του οποίου η Δημοτική Αρχή στηρίζει με κάθε τρόπο, καθώς αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των συμπολιτών που καταφεύγουν σε αυτό για τα απολύτως απαραίτητα. Επίσης, πρόσφατα ο Δήμος Βόλου απέκτησε μία επιπλέον σημαντική κοινωνική δομή, τον Ξενώνα Αστέγων, που θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο το δίκτυο προστασίας και υποστήριξης εκείνων των ατόμων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Αυτό σημαίνει ότι, παρά τις δραματικές περικοπές των πόρων, εξακολουθούμε να δίνουμε αγώνα για τις τοπικές κοινωνίες, στις οποίες ανήκουν οι Δήμοι που αποτελούν και το τελευταίο αποκούμπι των πολιτών».
Από την πλευρά του ο κ.Παντσάς επισήμανε ότι ο Δήμος Βόλου μέσα από συντονισμένες δράσεις και πρωτοβουλίες προσπαθεί να στηρίξει ουσιαστικά τους έχοντες ανάγκη, όπως οφείλει να κάνει κάθε οργανωμένη κοινωνία για να αντιμετωπίσει τα ολοένα και επιδεινούμενα προβλήματα που δημιουργεί η οικονομική κρίση. «Η προσπάθεια θα πρέπει να συνεχιστεί και βεβαίως να αποκτήσει ευρύτερα πολιτικά χαρακτηριστικά συνολικής κοινωνικής παρέμβασης γιατί μόνον έτσι θα ανακόψουμε τη γενίκευση του φαινομένου της φτώχειας και μόνον έτσι θα μπορέσουμε να στηρίξουμε ψυχολογικά και ουσιαστικά την κοινωνία μας που κινδυνεύει», κατέληξε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: