Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Παρέμβαση του Δήμου Βόλου για το Ορφανοτροφείο

Την ανάγκη να ικανοποιηθούν των δίκαια αιτήματα του Ιδρύματος «Ορφανοτροφείο Βόλου», όπως αυτά διατυπώνονται σε σχετικό υπόμνημα της διοίκησης του Ιδρύματος, επισημαίνει με επιστολή του προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιάννη Βρούτση, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Απ. Παντσάς, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου στηρίζει τα αιτήματα καθώς αποτελούν ζωτικής σημασίας προϋποθέσεις για την επιβίωση του Ιδρύματος.
Ειδικότερα, ο κ. Παντσάς ζητεί από τον αρμόδιο Υπουργό να μεριμνήσει ώστε να προωθηθούν λύσεις στα ακόλουθα:
•Να δοθεί έκτακτη οικονομική επιχορήγηση για εξόφληση των οφειλόμενων μισθωμάτων του προσωπικού
•Να δοθεί το επίδομα από την Πρόνοια σε όσα παιδιά το ελάμβαναν πριν εισαχθούν στο Ίδρυμα και στερούνται οικογενειακού περιβάλλοντος.
•Να γίνει μείωση του φόρου των μισθωμάτων ιδιοκτησίας και της ακίνητης περιουσίας των ιδρυμάτων κοινωνικής μέριμνας
•Να προωθηθεί στη Βουλή ένα πλήρες θεσμικό πλαίσιο  για τα ιδρύματα παιδικής προστασίας
•Να ενεργοποιηθεί ο θεσμός αναδοχής παιδιών  από  οικογένειες
•Να προσδιοριστεί η μοριοδότηση, ώστε τα παιδιά που ενηλικιώνονται να έχουν καλύτερες προοπτικές διορισμού και ένταξης τους στην κοινωνία .
•Να γίνει μετατροπή του παλιού κτιρίου σε Παιδικό Σταθμό φύλαξης- Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) με την ένταξή του σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ
«Επειδή είμαστε πεπεισμένοι για την αναγκαιότητα στήριξης του Ιδρύματος «Ορφανοτροφείο Βόλου» και τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που επιτελεί στο πλαίσιο της τοπικής κοινωνίας, υποστηρίζουμε τα αιτήματα της Διοίκησής του, ούτως ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα και εύρυθμα η απολύτως απαραίτητη λειτουργία του», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Παντσάς και υπογραμμίζει ότι η επίλυση των οικονομικών εκκρεμοτήτων, όσον αφορά την πληρωμή των εργαζομένων, θα συμβάλλει καθοριστικά ώστε  να καταστεί δυνατή η  συνέχιση  της λειτουργίας του Ιδρύματος. «Ειδικά αυτή τη χρονική περίοδο που διανύει η χώρα και η οικονομία μας, με την οικονομική κρίση να πλήττει κυρίως τις ευαίσθητες οικονομικά και συναισθηματικά ομάδες πληθυσμού, η δική σας παρέμβαση θα είναι ιδιαίτερα   σημαντική», καταλήγει στην επιστολή του προς τον κ. Βρούτση, ο Αντιδήμαρχος Βόλου.
    

Δεν υπάρχουν σχόλια: