Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Εργασίες κατασκευών και συντηρήσεων σε περιφερειακά κοιμητήρια του Δήμου Βόλου

Εγκρίθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (24.9.12) οι μελέτες για τη συντήρηση των κοιμητηρίων σε τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Βόλου και συγκεκριμένα της Αισωνίας, της Ιωλκού και της Πορταριάς. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 14.000€ και θα εκτελεστεί με εργολαβία και με απευθείας ανάθεση, έπειτα από κατάθεση προσφορών και σχετική δημοσιοποίηση στην ιστοσελίδα του Δήμου Βόλου.
Σύμφωνα με τη μελέτη που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε επτά περιφερειακά κοιμητήρια, και περιλαμβάνουν συνοπτικά τα εξής:
Στο νεκροταφείο Διμηνίου θα γίνει κατασκευή περίφραξης και μεταλλικής εισόδου για την προστασία του χώρου καθώς και τοποθέτηση πλαστικής δεξαμενής ύδρευσης για την εξασφάλιση υδροδότησης του νεκροταφείου από ανεξάρτητη πηγή εκτός του κεντρικού δικτύου ύδρευσης. Στο νεκροταφείο Σέσκλου θα γίνει η τσιμεντόστρωση των διαδρόμων σύμφωνα με την εφαρμογή του υπάρχοντος σχεδίου ταφολογίου.
Στο νεκροταφείο Άνω Βόλου θα κατασκευαστεί νέο χωνευτήριο οστών, ενώ στο νεκροταφείο Ανακασιάς θα πραγματοποιηθούν εργασίες εκσκαφών για την εξομάλυνση του εδάφους και θα τσιμεντοστρωθούν οι κεντρικοί διάδρομοι.
Στο νεκροταφείο Πορταριάς προβλέπεται κατασκευή λιθοδομής για την υπερύψωση του τοιχίου περίφραξης, καθώς και η κατασκευή προστατευτικών μεταλλικών κάγκελων στη σκάλα που συνδέει τα δύο επίπεδα του κοιμητηρίου Στο νεκροταφείο Κατηχωρίου, θα γίνουν επιχρίσματα εξωτερικά του τοίχου περίφραξης και η κατασκευή των κεντρικών διαδρόμων με σκυρόδεμα. Τέλος, στο Νεκροταφείο Άλλης Μεριάς θα κατασκευαστεί πέτρινη βρύση που είναι αναγκαία.
Οι εργασίες θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την έγκριση των διαγωνισμών και προβλέπεται να διαρκέσουν δυο μήνες, θα ολοκληρωθούν δηλαδή εντός του Φθινοπώρου ώστε να ευνοηθούν από τις καιρικές συνθήκες. Με το έργο αυτό τακτοποιούνται εκκρεμότητες πολλών ετών και, πέραν του ευπρεπισμού των περιφερειακών κοιμητηρίων, διασφαλίζονται οι κατάλληλες συνθήκες για την εύρυθμη λειτουργία τους. 







Δεν υπάρχουν σχόλια: