Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Προβλήματα σε Πορταριά, Ιωλκό, Μακρινίτσα προκαλεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Tα προβλήματα που διαπιστώθηκαν στις Δημοτικές Ενότητες Πορταριάς, Ιωλκού και Μακρινίτσας, μετά την έναρξη εφαρμογής της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και στα περιφερειακά – αγροτικά ιατρεία, από την 1η Ιουλίου 2012, γνωστοποιεί με επιστολή του στον Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Αρ. Ζαχαρόπουλο, ο τοπικός Αντιδήμαρχος κ. Γ.Γκουντέλιας, σε συνέχεια προηγούμενων επιστολών του για την υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στην περιοχή.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η νέα μέθοδος έχει προκαλέσει ανησυχία και ταλαιπωρία στους πολίτες, κυρίως στους ηλικιωμένους, λόγω  πλημμελούς εξυπηρέτησης και ανεπάρκειας των δυνατοτήτων του συστήματος. Σημειώνεται ότι το σύνολο του πληθυσμού στις συγκεκριμένες Ενότητες εξυπηρετείται ΜΟΝΟΝ στα Ιατρεία της Πορταριάς και της Άλλης Μεριάς. Στα αγροτικά ιατρεία Μακρινίτσας, Αγίου Ονουφρίου, Ανακασιάς και Σταγιατών, έχει να εμφανιστεί ιατρικό προσωπικό τουλάχιστον 15 ημέρες.
«Οι πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν δεν είναι μόνον ασφαλισμένοι του ΟΓΑ, αλλά όλοι όσοι καλύπτονται πλέον από τον ΕΟΠΥΥ, του οποίου η λειτουργία είναι πλημμελής και οι διαμαρτυρίες των ασφαλισμένων συνεχείς», επισημαίνει ο κ. Γκουντέλιας και προσθέτει ότι «το προσωπικό του Ιατρείου Πορταριάς που είναι διαθέσιμο και άψογα συνεργάσιμο, δεν είναι δυνατό να περιφέρεται «από χωρίου εις χωρίον» μεταφέροντας, εκτός από φορητό υπολογιστή, και εκτυπωτή, όπως προφορικά απάντησε το γραφείο του κ. Διοικητή».
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, ο κ.Γκουντέλιας προτείνει την άμεση αναβάθμιση των τηλεφωνικών γραμμών για τη σύνδεσή τους με το Διαδίκτυο, ώστε τα κατά τόπους Ιατρεία που φιλοξενούνται σε δημοτικά κτήρια, να λειτουργούν με το ωράριο και το πρόγραμμα λειτουργίας που ίσχυε έως και σήμερα. Επίσης, προτείνει την προμήθεια εκτυπωτών που είναι απαραίτητοι για την εξομάλυνση της κατάστασης και συγκεκριμένα έξι εκτυπωτών συμβατών με τις απαιτήσεις της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για τα παρακάτω αγροτικά ιατρεία: Ανακασιάς, Μακρινίτσας, Κατηχωρίου, Σταγιατών, Αγίου Ονουφρίου, Άλλης Μεριάς.
Καταλήγοντας ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Πορταριάς, Ιωλκού και Μακρινίτσας επισημαίνει ότι έως και το τέλος του μήνα, είναι εφικτή και επιβεβλημένη η επίλυση του προβλήματος, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που πρέπει να αναλάβει η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο σύστημα της δημόσιας υγείας.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: