Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Νέα διαδικτυακή πύλη για τον Δήμο Βόλου

Μία νέα σύγχρονη διαδικτυακή πύλη πρόκειται να αποκτήσει σύντομα ο Δήμος Βόλου, ο οποίος αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό τις νέες τεχνολογίες και την εθελοντική προσφορά ομάδας επιστημόνων του Κέντρου Έρευνας, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας (ΚΕΤΕΑΘ), επιδιώκει να αναβαθμίσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και την επικοινωνία μαζί τους.
Το σχέδιο του νέου portal του Δήμου Βόλου, το οποίο επεξεργάστηκαν επιστήμονες του ΚΕΤΕΑΘ για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του ενιαίου πλέον Δήμου Βόλου, παρουσιάστηκε σήμερα στους Αντιδημάρχους και τους Προϊσταμένους Διευθύνσεων και Τμημάτων του Δήμου, παρουσία του Δημάρχου Π.Σκοτινιώτη και της αρμόδιας Αντιδημάρχου Ν.Οικονόμου.


Πρόθεση των μελών της επιστημονικής ομάδας, όπως οι ίδιοι τόνισαν, είναι, αφού υποβληθούν παρατηρήσεις εκ μέρους των Υπηρεσιών του Δήμου για τη λειτουργικότητα και το περιεχόμενό του, «να παραδώσουν το σχέδιο του νέου portal, δωρεάν και χωρίς κανένα αντάλλαγμα, επιθυμώντας να προσφέρουν δημιουργικές υπηρεσίες στο Δήμο Βόλου, σε μία εποχή μεγάλης οικονομικής στενότητας».
Σύμφωνα με τους ίδιους, η πλατφόρμα που έχει διαμορφωθεί, υπηρετεί το στόχο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και αναβαθμίζει δραστικά τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους δημότες, ανταποκρινόμενη στις αυξημένες απαιτήσεις της εποχής μας για, όσο το δυνατό, πιο εκσυγχρονισμένες μορφές ενημέρωσης και επικοινωνίας των πολιτών με το Δήμο, με δεδομένο, μάλιστα, το μέγεθος και τη δυναμική του νέου Δήμου Βόλου.
Ο κ.Σκοτινιώτης στην παρέμβασή του υπογράμμισε την αξία της εθελοντικής προσφοράς της επιστημονικής ομάδας του ΚΕΤΕΑΘ, επισημαίνοντας συγκεκριμένα ότι «σε μια εποχή κατάρρευσης πολλών αξιών, είναι ενθαρρυντικό και ιδιαίτερα αισιόδοξο το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι προσφέρουν εθελοντικά ένα τόσο πολύτιμο έργο».
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου, το σημερινό portal είχε στοιχίσει στον πρώην Δήμο Βόλου 275.342 ευρώ.
Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Οικονομικών, Προγραμματισμού και Νέων Τεχνολογιών Ν.Οικονόμου τόνισε ότι η δημιουργία της διαδικτυακής πύλης αποτελεί επένδυση του Δήμου στις νέες τεχνολογίες, που δίνουν τη δυνατότητα άμεσης εξυπηρέτησης των πολιτών και ανοιχτής επικοινωνίας μαζί τους. Για το λόγο αυτό, σημείωσε, είναι απαραίτητη η συμβολή όλων, αιρετών και υπαλλήλων, οι οποίοι στο μέλλον πρέπει να έχουν την ευθύνη παρακολούθησης και λειτουργίας του portal.
Το επόμενο διάστημα το θέμα θα εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την αποδοχή δωρεάς του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: