Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Συνάντηση Κ. Καρτάλη - Π. Σκοτινιώτη για τα ζητήματα του Δήμου Βόλου

Τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του ο βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Καρτάλης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν σημαντικά αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά θέματα και εκκρεμότητες της περιοχής, όπως η πορεία του Ρυθμιστικού Σχεδίου, η λειτουργία του λιμανιού, οι εξελίξεις στο έργο του Περιφερειακού και η αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ.
Για το Ρυθμιστικό Σχέδιο, ο κ. Καρτάλης ενημέρωσε τον Δήμαρχο Βόλου ότι είχε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ν. Σηφουνάκη, από τον οποίο ζήτησε να σταλεί το συντομότερο και σε κάθε περίπτωση πριν από τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, για επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, περιλαμβανομένων και των ώριμων προτάσεων για τροποποίηση των Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου. Μάλιστα, ο κ. Καρτάλης μετέφερε στον κ. Σκοτινιώτη την ικανοποίηση του Αναπληρωτή Υπουργού για την άψογη συνεργασία του ΥΠΕΚΑ με το Δήμο Βόλου στο θέμα της επεξεργασίας του προεδρικού διατάγματος, τόσο σε πολιτικό όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο.
Οι κ.κ. Καρτάλης και Σκοτινιώτης συζήτησαν επίσης τα θέματα του λιμανιού με έμφαση στις πρωτοβουλίες που απαιτείται να αναληφθούν για τη δυναμικότερη προώθηση του Βόλου ως προορισμού κρουαζιέρας και στην υλοποίηση των περιβαλλοντικών όρων που προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση.
Επίσης, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το έργο του Περιφερειακού μετά και από την ένταξη της εργολαβίας αποπεράτωσης του τμήματος Α/Κ Λάρισας- Γορίτσα του Περιφερειακού δρόμου του Βόλου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Οι κ.κ. Καρτάλης και Σκοτινιώτης συμφώνησαν ότι πλέον απαιτείται στενή παρακολούθηση για την άμεση προκήρυξη του διαγωνισμού για την εργολαβία και παράλληλα να συνεχιστεί η άσκηση πιέσεων για την αντιμετώπιση των υπολοίπων εκκρεμοτήτων, ώστε να δρομολογηθεί η προοπτική ολοκλήρωσης του πολύπαθου έργου του Περιφερειακού.
Τέλος, ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τις προτάσεις του Δήμου Βόλου στο ΕΣΠΑ που αφορούν σημαντικές περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, όπως η πρόταση για τη βιοκλιματική ανάπλαση στο Παλαιό Λιμεναρχείο, η πρόταση για βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στο 5ο Γυμνάσιο Βόλου και στα σχολεία που στεγάζονται στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου Νέας Ιωνίας, η πρόταση για δημιουργία πράσινων ταρατσών σε τρία δημοτικά κτίρια (2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, 5ου -11ου Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας και κτίριο Σκενδεράνη), η προετοιμασία για την αξιοποίηση του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ, τα έργα αποχέτευσης και αναβάθμισης της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων της ΔΕΥΑΜΒ, όπως επίσης και επαναχρησιμοποίησης για άρδευση των νερών του βιολογικού καθαρισμού στο ΕΠΠΕΡΑΑ κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: