Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Έντονες διαμαρτυρίες για τη λειτουργία των αγροτικών ιατρείων Ανακασιάς-Αγ. Ονουφρίου

Στα προβλήματα λειτουργίας των αγροτικών ιατρείων Ανακασιάς και Αγίου Ονουφρίου, επανέρχεται ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Πορταριάς-Ιωλκού-Μακρινίτσας κ. Γ.Γκουντέλιας με επιστολή του προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου και τον Διευθυντή του Κέντρο Υγείας Ζαγοράς. Όπως αναφέρει ο κ. Γκουντέλιας, «εδώ και χρόνια, οι κάτοικοι της περιοχής ταλαιπωρούνται εξαιτίας της μη εύρυθμης λειτουργίας των ιατρείων Ανακασιάς και Αγίου Ονουφρίου, με αποτέλεσμα να στερούνται ακόμη και το στοιχειώδες δικαίωμα της απλής συνταγογράφησης. Δυστυχώς όμως, παρά τις παρεμβάσεις μας, τις εκκλήσεις και διαμαρτυρίες των κατοίκων, μέχρι σήμερα λύση δεν έχει βρεθεί και εξακολουθεί αυτή η δυσάρεστη για όλους κατάσταση».
Να σημειωθεί ότι, μετά από έγγραφα του Αντιδημάρχου, στις αρχές του 2011, αλλά και προφορικές οχλήσεις στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου και στην Διεύθυνση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς, λειτούργησαν τα αγροτικά ιατρεία των Τοπικών Κοινοτήτων Ανακασιάς και Αγίου Ονουφρίου μία ημέρα την εβδομάδα,  εξυπηρετώντας τους δημότες έστω και για αυτές τις ελάχιστες ώρες.
Σήμερα, ωστόσο, τα ιατρεία στην Ανακασιά και στον Άγιο Ονούφριο λειτουργούν και πάλι κάθε δύο εβδομάδες για δύο ώρες και συγκεκριμένα κάθε δεύτερη Τετάρτη, γεγονός που προκαλεί τεράστια ταλαιπωρία στους δημότες, αφού στο μικρό χρονικό διάστημα που έχει στη διάθεσή του ο αγροτικός ιατρός δεν προλαβαίνει να εξετάσει ή να συνταγογραφήσει όλους τους ασθενείς.  Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται έντονα και, όπως τονίζει ο κ. Γκουντέλιας, «είναι απόλυτα δικαιολογημένη η οργή τους, αφού θεωρούν ότι δεν είναι δυνατό τόσα χρόνια να ταλαιπωρούνται και να εμπαίζονται χωρίς να γνωρίζουν για ποιο λόγο διαιωνίζεται το πρόβλημα αυτό».
Συνεχίζοντας, καλεί τους αρμόδιους φορείς, μια εποχή που ο τομέας των κοινωνικών παροχών δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα, να εξετάσουν με ευαισθησία το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ευπαθείς ομάδες της περιοχής και να μεριμνήσουν για την λειτουργία των αγροτικών ιατρείων Ανακασιάς και Αγίου Ονουφρίου κάθε εβδομάδα, ώστε να εκλείψει, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η σημερινή ανασφάλεια που διακατέχει τους κατοίκους και να αισθανθούν επιτέλους ότι η πολιτεία λαμβάνει κάθε μέριμνα και αναγνωρίζει το δικαίωμά τους στο πολύτιμο αγαθό της υγείας.
Σημειώνεται ότι παλαιότερα οι κάτοικοι και των τριών οικισμών (Αγίου Ονουφρίου, Ανακασιάς και ΄Ανω Βόλου) του πρώην Δήμου Ιωλκού, εξυπηρετούνταν από ένα γιατρό και μία νοσηλεύτρια, δίχως προβλήματα και καθυστερήσεις. Τα δεδομένα αυτά ανατράπηκαν με την κατάργηση του αγροτικού ιατρείου του ΄Ανω Βόλου και την ένταξη των ιατρείων αρχικά στο Περιφερειακό Ιατρείο Αγίου Γεωργίου που ανήκε στο ΚΥ Βελεστίνου και σήμερα στο ΚΥ Ζαγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: