Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ο Δήμος Βόλου τιμά την Ημέρα της Γυναίκας

Συνεχίζεται το τετραήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο «Όταν η 7η Τέχνη συναντά …τη βία κατά των Γυναικών», που διοργανώνει το Τοπικό  Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου Βόλου με αφορμή την Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου και σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιτροπή για τα δικαιώματα της Γυναίκας. Το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας προσπαθώντας να συμβάλει γενικότερα στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν την ενδοοικογενειακή βία και ειδικότερα στην κακοποίηση και βία που υφίστανται τα παιδιά και οι γυναίκες πραγματοποιεί αυτό το κινηματογραφικό αφιέρωμα με δωρεάν είσοδο για το κοινό, στον κινηματογράφο Αχίλλειο.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Τρίτη και πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων. Το πρόγραμμα της Πέμπτης και της Παρασκευής έχει ως εξής:

Πέμπτη 8/3/2012
6.30 μ.μ.: Στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Βία κατά των Γυναικών»
Συντονιστής: κ. Α.Παντσάς, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Βόλου
Συμμετέχουν: κ. Λεονταρή Αγγελική, καθηγήτρια Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Καλαφάτη Ασπασία, Δικηγόρος - Εκπρόσωπος Δικηγορικού Συλλόγου, κ. Βρόντη Αφροδίτη, Ψυχολόγος - εκπρόσωπος του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, κ. Κυριαζή Βάσω, Δημοσιογράφος - εκπρόσωπος της Δημοτικής Επιτροπής για τα δικαιώματα της γυναίκας.
8 μ.μ.: Προβολή της ταινίας «Το λουλούδι της Ερήμου»
Παρασκευή 9/3/2012
8 μ.μ.: Προβολή της Ισπανικής ταινίας «Μέσα από τα μάτια σου»
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Οι ταινίες

 «Το Λουλούδι της Ερήμου» (DESERT FLOWER), της Σέρι Χόρμαν, με τους Λία Κεμπέντε, Σάλι Χόκινς, Κρεγκ Πάρκινσον, Τίμοθι Σπολ, Σοράγια Ομάρ-Σέγκο. Η δωδεκάχρονη Γουόρις ζει σ' ένα χωριό νομάδων στην έρημο της Σομαλίας. Όταν αντιλαμβάνεται ότι ο πατέρας της έχει αποφασίσει να την παντρέψει με έναν εβδομηντάχρονο βοσκό, το σκαει από τους δικούς της και πηγαίνει στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου να βρει τη γιαγιά της…
«Μέσα απ' τα μάτια σου» (Te doy mis ojos): Μυθοπλασία, Ισπανία, 2003, 109΄, 35 mm, έγχρ. Σκηνοθεσία: Icíar Bollaín, Σενάριο: Icíar Bollaín, Alicia Luna, Φωτογραφία: Carles Gusi | Ηθοποιοί: Laia Marull, Luis Tosar, Candela Pena, Παραγωγή: Alta Produccion, Producciones La Iguana | Διανομή: PCV
Η Πιλάρ εγκαταλείπει το σύζυγό της, που την κακοποιεί, παίρνοντας μαζί της το γιο τους. Όταν ο Αντόνιο αντιλαμβάνεται ότι εκείνη έφυγε, την αναζητά για να την πείσει να επιστρέψει. Μια ιστορία συζυγικής βίας που αποσπά επτά Βραβεία Γκόγια στην Ισπανία αλλά και πολλά διεθνή βραβεία.




Δεν υπάρχουν σχόλια: