Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Εθελοντική δενδροφύτευση στη Δημοτική Ενότητα Ιωλκού

Εξόρμηση εθελοντικής δενδροφύτευσης πραγματοποιεί η Δημοτική Ενότητα Ιωλκού σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Ομάδα του Γυμνασίου Ιωλκού και το «Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός», την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012 στη θέση «Αγία Βαρβάρα» της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ονουφρίου, από τις 9 το πρωϊ. Θα φυτευτούν 20 ακακίες Κωνσταντινουπόλεως, 20 τούγιες, 70 πικροδάφνες και 70 σπάρτα. Επίσης θα φυτευτούν στο λόφο της Αγίας Ειρήνης στην Ανακασιά 7 έλατα και 1 σεκόγια.
Με έγγραφό του προς στο Δασαρχείο Βόλου, από τις αρχές του 2012, η Δημοτική Ενότητα ΙΩΛΚΟΥ είχε ζητήσει τη χορήγηση δενδρυλλίων από το δασικό φυτώριο, τα οποία και προμηθεύτηκε από το Δασαρχείο Λάρισας πριν λίγες μέρες.
Το πρωί της Πέμπτης 8 Μαρτίου και εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, υπάλληλοι του Δήμου Βόλου, το Τοπικό Συμβούλιο, μικροί μαθητές και μέλη του Κέντρου Πολιτισμού «Ιωλκός» θα πραγματοποιήσουν την εξόρμηση δενδροφύτευσης.
Πρότασή της Δημοτικής Ενότητας είναι το αλσύλλιο που θα δημιουργηθεί να υιοθετηθεί απ τους μαθητές του Γυμνασίου που θα αναλάβουν την καλλιέργεια και προστασία του. Να σημειωθεί ότι το δέντρο σεκόγια, ένα από τα ψηλότερα στον κόσμο, μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 80 – 100 μ. και σε ηλικία πάνω από 2.000 χρόνια. Θεωρείται το αριστούργημα της φύσης και το μακροβιότερο στον κόσμο.
Σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος κ.Γιάννης Γκουντέλιας επισημαίνει ότι, «με αυτό τον τρόπο, σε μια εποχή που τα δάση κινδυνεύουν από λαθροϋλοτόμηση, αναδεικνύεται η ευαισθησία και το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής, των μαθητών, των φορέων και των κατοίκων της περιοχής, για την προστασία του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος. Η δενδροφύτευση αποτελεί στόχο αλλά και πυρήνα της  αντίληψής μας για την καταπολέμηση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης που επιχειρείται με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο  σήμερα στην περιοχή μας. Είναι μια στοχευμένη συλλογική προσπάθεια δημοτικών υπαλλήλων, φορέων, κατοίκων και μαθητών της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού που υλοποιείται μετά από σχεδιασμό και συνεργασία. Θα ήθελα να συγχαρώ τους μαθητές και τους καθηγητές του Γυμνασίου Ιωλκού, το Κέντρο Πολιτισμού και τους υπαλλήλους και κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού που υλοποιούν τη σημαντική αυτή περιβαλλοντική δράση. Αποδεικνύεται μ αυτόν τον τρόπο και έμπρακτα το ενδιαφέρον μας για το περιβάλλον, συνεισφέροντας έστω και συμβολικά στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: