Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ημερίδα και Περιβαλλοντική Έκθεση της HELMEPA υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος HELMEPA, αρχίζει από το Βόλο τη φετινή εκστρατεία της υπό τον τίτλο «Εκστρατεία Ενημέρωσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τις Επιστήμες» που υλοποιεί σε 12 πόλεις της Ελλάδας με την υποστήριξη του Βρετανικού Κοινωφελούς Ιδρύματος The Lloyd's Register Educational Trust (THE LRET). Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης καθώς και του ευρύτερου κοινού για το θαλάσσιο περιβάλλον, τη ναυτιλία, τις εφαρμοσμένες επιστήμες και τη μηχανική.
Σε κάθε πόλη το πρόγραμμα περιλαμβάνει ημερίδα για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση φορέων και του ευρύτερου κοινού σχετικά με τις επιπτώσεις από τη ρίψη απορριμμάτων σε θάλασσες και ακτές, περιβαλλοντική έκθεση για τα σχολεία και το κοινό καθώς και άλλες περιβαλλοντικές δράσεις.
Οι εκδηλώσεις στο Βόλο θα πραγματοποιηθούν υπό την  αιγίδα και τη συνεργασία του Δήμου Bόλου και αρχίζουν τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012 με την Ημερίδα «Απορρίμματα σε Θάλασσες και Ακτές, ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους», στις 10 το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, ενώ τα εγκαίνια της Έκθεσης «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Ναυτιλία και Επιστήμες» θα γίνουν στις 13:30 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Τόσο η ημερίδα όσο και η έκθεση είναι ανοικτές στο κοινό.
Η έκθεση θα παραμείνει στο Βόλο μέχρι τις  2 Μαρτίου 2012 και θα λειτουργεί καθημερινά, για τους μαθητές τις πρωϊνές ώρες από 09:00 έως 13.00 και για το κοινό από 18:00 μέχρι 20:00 το απόγευμα. Με τη συνεργασία του Δήμου η HELMEPA θα διαθέσει λεωφορεία για τη μεταφορά μαθητών των  δημοτικών και των γυμνασίων της περιοχής προς και από το χώρο της  Έκθεσης. Τα περιβαλλοντικά στοιχεία που θα συγκεντρωθούν κατά τη διάρκεια της ημερίδας από τις δράσεις των μαθητών και την έρευνα της HELMEPA στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, θα περιληφθούν μαζί με τα στοιχεία των άλλων πόλεων σε ειδική έκδοση όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα το 2014.


Δεν υπάρχουν σχόλια: