Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Π. Σκοτινιώτης: «Στοχευμένος ο εμπρησμός στο Δημαρχείο Βόλου»

Σε δήλωσή του για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο του Βόλου το βράδυ της Κυριακής, κατά τη διάρκεια των οποίων προκλήθηκε και ο εμπρησμός στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης τονίζει τα ακόλουθα:
«Αυτή τη φορά όσοι συστηματικά και με σχέδιο καλλιεργούν στην πόλη μας το χάος και αμαυρώνουν κάθε φορά τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις, έκαναν ένα βήμα παραπέρα: μαζί με τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσαν σε υποδομές - δημόσια και ιδιωτικά κτίρια - και τον ξυλοδαρμό συμπολίτη μας, προσπάθησαν να τυλίξουν στις φλόγες ακόμη και το Δημαρχείο, ένα κτίριο-κόσμημα για την πόλη μας, προκαλώντας στοχευμένα εμπρησμό σε χώρο του υπογείου όπου βρίσκεται όλο το σύστημα ηλεκτροδότησης του κτιρίου και των εγκαταστάσεών του.
Το Δημαρχείο του Βόλου δεν είναι το γραφείο του εκάστοτε Δημάρχου και κάποιων υπηρεσιών. Αποτελεί επί δεκαετίες χώρο ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης ιδεών, χώρο πολιτισμού και δημιουργίας όπου φιλοξενήθηκαν κορυφαίες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών, είναι το σπίτι του λαού της πόλης μας και το σύμβολο της τοπικής μας δημοκρατίας. Αυτό είναι που ενοχλεί τους σκοταδιστές, οι οποίοι κρυμμένοι κάτω από τις κουκούλες επιχείρησαν ένα πραγματικό ανουσιούργημα. 
 Χαιρετίζουμε τις ειρηνικές και δημοκρατικές κινητοποιήσεις του λαού της πόλης μας απέναντι στην καταιγίδα των μέτρων που πλήττουν το λαϊκό εισόδημα και οδηγούν σε επικίνδυνη διόγκωση της ανεργίας. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, όλες τις πολιτικές και αυτοδιοικητικές δυνάμεις της πόλης, όλους τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, να καταγγείλουν και να απομονώσουν τις δυνάμεις του χάους και της αποσταθεροποίησης και να περιφρουρήσουν τις κινητοποιήσεις τους. 
Αισθανόμαστε την ανάγκη να υπογραμμίσουμε την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, που απέτρεψε τα χειρότερα. Όπως επίσης την άμεση κινητοποίηση της    ΔΕΗ και του ΟΤΕ. Από χθες το βράδυ όλο το δυναμικό του Δήμου δίνει μάχη για να αποκαταστήσει το γρηγορότερο τις ζημιές και είμαστε βέβαιοι πως θα τα καταφέρει. Κανένας δεν θα μπορέσει να κάμψει το ηθικό των εργαζομένων στο Δήμο και των πολιτών του Βόλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: