Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Επιτυχής η δοκιμή λειτουργίας του αντλιοστασίου ομβρίων υδάτων στη συνοικία Παλαιού Λιμεναρχείου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα με επιτυχία η επίσημη δοκιμή για τον έλεγχο αυτόματης λειτουργίας των αντλιών απορροής ομβρίων υδάτων στο νέο αντλιοστάσιο επί των οδών Ελασσόνος και Βότση, στο Παλαιό Λιμαρχείο. Συγκεκριμένα ελέγχθηκε η λειτουργία του ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους με σκοπό την αυτόματη λειτουργία των τριών αντλιών, που έχουν εγκατασταθεί στο νέο αντλιοστάσιο. Το σύστημα λειτούργησε με επιτυχία και θα ενεργοποιείται σε περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, οπότε και θα τίθενται σε λειτουργία εκ περιτροπής οι δύο από τις τρεις αντλίες. Εκκρεμεί η σύνδεση με τη ΔΕΗ για την ηλεκτροδότηση του όλου συστήματος με τριφασικό ρεύμα.
Οι δυνατότητες της εγκατάστασης  είναι ιδιαίτερα μεγάλες καθώς δίνουν τη δυνατότητα άντλησης 30 κυβικών μέτρων το λεπτό, δυναμικότητα η οποί εξασφαλίζει από κινδύνους πλημμύρων της παρόχθιες συνοικίες του Κραυσίδωνα και ιδιαίτερα αυτές το Παλαιού Λιμεναρχείου και των Αγίων Αναργύρων. Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φώτης Λαμπρινίδης «πρόκειται για ένα έργο εξαιρετικής σημασίας, καθώς εξασφαλίζει τη λειτουργία μιας βασικότατης υποδομής του πολεοδομικού συγκροτήματος και ιδιαίτερα των συνοικιών που μέχρι τώρα πλήττονταν από πλημμυρικά φαινόμενα, τις ανάγκες των οποίων θα εξυπηρετεί τα επόμενα χρόνια». Το έργο πλέον ουσιαστικά έχει ολοκληρωθεί, εκτελέστηκε με την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου και απομένουν οι  τυπικές διαδικασίες για την παράδοσή του στο φορέα διαχείρισης που είναι η ΔΕΥΑΜΒ.
Από την πλευρά της Δημοτικής Επιχείρησης εκκρεμούν μικρές παρεμβάσεις στο χώρο όπως η περίφραξη και η κατασκευή κοινόχρηστων χώρων, οι οποίες δεν ήταν ενταγμένες στο κυρίως έργο. Για το σκοπό αυτό σήμερα στη δοκιμή και τον έλεγχο του συστήματος παραβρέθηκαν, μαζί με τον Αντιδήμαρχο, οι διευθυντές των Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Βόλου και ΔΕΥΑΜΒ, Γ. Γίδαρης και Δ. Κουτσιφέλης αντίστοιχα, ο επιβλέπων του έργου κ. Λουκιπούδης, εκπρόσωποι της αναδόχου κοινοπραξίας, καθώς επίσης ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Παλαιού Λιμεναρχείου κ. Ζήσης Περσουφλιώτης.
Η λειτουργία του αντλιοστασίου αποτελεί την τελευταία φάση του έργου «Αποφόρτιση του χειμάρρου Κραυσίδωνα από όμβρια ύδατα του αστικού ιστού και συλλογή – εκτροπή – εκβολή αυτών στη θάλασσα» το οποίο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στο ΠΕΠ Θεσσαλίας από τον πρώην Δήμο Βόλου το 2010. Περιελάμβανε την κατασκευή δύο μεγάλων αγωγών απορροής των υδάτων κατά μήκος των παρόχθιων οδών του  Κραυσίδωνα Αλαμάνας και Ζάχου καθώς και όλα τα συνοδά έργα οδοποιίας και τις οικοδομικές εργασίες. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού μαζί με την αναθεώρηση 2.683.589,41€. Η σύμβασή του υπογράφηκε στις 30.7.2010 με συμβατική προθεσμία περαίωσης τους 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και υλοποιήθηκε εμπρόθεσμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: