Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Οι Βολιώτες ακολουθούν… το «Καρναβάλι του Κόσμου»

Με τη στήριξη των πολιτών του Βόλου συνεχίζονται με επιτυχία τα δρώμενα του κύκλου εκδηλώσεων «Καρναβάλι του Κόσμου 2012» που συνδιοργανώνονται από το Δήμο Βόλου και τους "Ακροβάτες της Σιωπής". Κόντρα στην κατήφεια των ημερών, οι Βολιώτες συν – δημιουργούν με τους καλλιτέχνες από την Ευρώπη ένα λιτό αλλά αισιόδοξο καρναβάλι. Οι παρελάσεις των ομάδων κρουστών από την Πορτογαλία και το Λίβερπουλ ενθουσίασαν το κοινό Βόλου και της Νέας Ιωνίας, όπου οι καλλιτέχνες, με τη δύναμη των μουσικών τους οργάνων, παρέσυραν τους θεατές στους ρυθμούς τους.
Κατά την αυριανή (Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου) παρέλαση κρουστών συγκροτημάτων στους δρόμους του Βόλου, οι θεατές θα κληθούν να ακολουθήσουν την πορεία των καλλιτεχνών έως το Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής όπου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία Κρουστών των BATALA από την Αγγλία και των ECLODIR AZUL από την Πορτογαλία. Οι Βολιώτες καλούνται να συνοδεύσουν τους καλλιτέχνες χορεύοντας στους ρυθμούς τους και όλοι μαζί να δημιουργήσουν στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής μία μοναδική μουσική βραδιά, που θα ολοκληρωθεί με την παράσταση των Ολλανδών “GOT SKILLS”.
Τα κρουστά συγκροτήματα θα ξεκινήσουν τη διαδρομή τους από την περιοχή του Αγίου Νικολάου, θα διασχίσουν την Ερμού έως το ύψος της οδού Αντωνοπούλου, θα διασχίσουν την Αντωνοπούλου και θα καταλήξουν, μαζί με το κοινό που θα τους ακολουθεί, στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής, όπου άμεσα – χωρίς διακοπή – θα ξεκινήσουν τη μοναδική τους συναυλία. Το κοινό δεν θα παραμείνει αμέτοχο, μπορεί ο κάθε θεατής να κινείται στους ρυθμούς της αφροβραζιλιάνικης samba. Νωρίτερα, σε Νέα Ιωνία και Βόλο, θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις τσίρκο και ακροβατικών για τα παιδιά της πόλης, από τους μοναδικούς Pinezka & Circus HECA από την Πολωνία.
Στο μεταξύ, τα σεμινάρια παραστατικών τεχνών που πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της Παλαιάς Ηλεκτρικής, συγκεντρώνουν καθημερινά περισσότερους από 150 νέους όλους των ηλικιών. Οι συμμετέχοντες διδάσκονται μεν τα «μυστικά» της μουσικής, του χορού και του θεάτρου από τους καλλιτέχνες, ανταλλάσσουν όμως και πολιτισμικά στοιχεία με τους δασκάλους τους, επιτυγχάνοντας έτσι μία διαπολιτισμική προσέγγιση μεταξύ των επτά χωρών. 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί αναλυτικά ως εξής :
Παραστάσεις στην Παλαιά Ηλεκτρική
Πέμπτη 23/02/2012, Θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής, ώρα 9,00μ.μ.
-«BATALA» από το Ηνωμένο Βασίλειο,  συναυλία με κρουστά σε αποκριάτικους ρυθμούς.
Οι «BATALA»  αποτελούν μέλος παγκόσμιου δικτύου ορχηστρών που τους απασχολούν οι βραζιλιάνικοι ρυθμοί και οι ρυθμοί Samba Reggae. Ιδρύθηκαν το 1997 στο Παρίσι από τον Giba Goncalves. Τα κοστούμια τους και τα μουσικά τους όργανα (κρουστά) κατασκευάζονται στο Σαλβαδόρ, στο Instituto Oya και Fabrica Batala.
Ακολουθούν οι
-«ECLODIR AZUR» από την Πορτογαλία, συναυλία με κρουστά σε αποκριάτικους και έθνικ ρυθμούς της Πορτογαλίας.
Οι «ECLODIR AZUL» είναι μία ορχήστρα πορτογαλικών κρουστών που δημιουργεί συνθέσεις βασισμένες στην πολύτιμη κληρονομιά των παραδοσιακών πορτογαλικών κρουστών και στους ρυθμούς τους.
Ακολουθούν οι
-«GOT SKILLS» από την Ολλανδία, Τραγούδι
ΟΙ GOT SKILLS αποτελούν οργανισμό που ιδρύθηκε με βασική αρχή την έννοια της Κοινωνίας της Αστικής Τέχνης (Urban Art Society).  Πρόκειται για τον μεγαλύτερο οργανισμό Urban Art της Ολλανδίας με πολλούς καλλιτέχνες, χορογράφους και μουσικούς.

Δρώμενα σε εξωτερικούς χώρους
Πλατεία Δημαρχείου Νέας Ιωνίας, στις 7,00 το βράδυ.
- Δρώμενο – παράσταση για παιδιά και για όσους αισθάνονται παιδιά με  εναλλακτικό τσίρκο, ακροβατικά, ζογκλερικά και παντομίμα,  με τους Pinezka & Circus HECA από την Πολωνία. Ο Pinezka, σπουδαίος Πολωνός performer με τον επταμελή θίασό του, θα παρουσιάσουν ένα εντυπωσιακό διαδραστικό πρόγραμμα το οποίο απαιτεί παρουσία και συμμετοχή του κοινού για να κερδίσει τις καρδιές όλων των θεατών. Μεγάλο ατού της παράστασης τα ακροβατικά σε ψηλά «ξυλοπόδαρα» που χαρακτηρίζουν τους έμπειρους «κλόουν» περασμένων εποχών.
Πλατεία Αγίου Νικολάου στο Βόλο, ώρα 20.00 το βράδυ.
- Δρώμενο – παράσταση για παιδιά και για όσους αισθάνονται παιδιά με  εναλλακτικό τσίρκο, ακροβατικά, ζογκλερικά και παντομίμα,  με τους Pinezka & Circus HECA από την Πολωνία. Τους καλλιτέχνες μπορεί να ακολουθήσει στους ρυθμούς του το κοινό του Βόλου και να καταλήξουν όλοι μαζί στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής για μία μοναδική συναυλία.
Πεζόδρομος οδού Τάκη Οικονομάκη, ώρα 7,00 μ.μ.
Στον εξωτερικό χώρο του café Bistro 4 Εποχές, θα πραγματοποιηθεί Street party με τη Jazz Band «COLLECTIVA» - εκδήλωση ανοιχτή για το κοινό.

Ο θίασος του Pinezka από την Πολωνία
Ο Pinezka, σπουδαίος Πολωνός performer με τον επταμελή θίασό του, θα παρουσιάσουν ένα εντυπωσιακό διαδραστικό πρόγραμμα το οποίο απαιτεί παρουσία και συμμετοχή του κοινού για να κερδίσει τις καρδιές όλων των θεατών. Μεγάλο ατού της παράστασης τα ακροβατικά σε ψηλά «ξυλοπόδαρα» που χαρακτηρίζουν τους έμπειρους «κλόουν» περασμένων εποχών.
Ο συγκεκριμένος θίασος συμμετέχει στα μεγαλύτερα φεστιβάλ παραστατικών τεχνών σε όλο τον κόσμο και είναι τιμή για την πόλη  η συμμετοχή στην επταμελή αποστολή στο Βόλο του ίδιου του Pinezka ως επικεφαλής του σχήματος.


Τα Σεμινάρια – Workshops της Πέμπτης 23/2/2012
- Εργαστήριο Χορού με τους GOT SKILLS  mixture of HipHop/Dancehall, Street Jazz, Contemporary, House Dance/Vogue (Δημοτική Σχολή Χορού, ώρα 15,30-16,30).
- Εργαστήριο Αφροβραζιλιάνικων Κρουστών από με τους  BATALA από την Αγγλία (Θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής, ώρα 15,30-16,30).
- Εργαστήριο Poping, Locking, House, Contemporary, Breakdance με τους URBAN FOUNDATION από την Αυστρία (Δημοτική Σχολή Χορού, ώρα 16,30-17,30).
- Εργαστήριο ιταλιάνικης μουσικής (ΤΑΡΑΝΤΕΛΑ) με τους LA PARANZA DEL GECO (Θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής, ώρα 16,30-17,30).
Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλους τους δημότες της πόλης, ανεξαρτήτως ηλικίας. Για σπουδαστές Ωδείων και Σχολών Χορού θα ήταν προτιμότερη η ομαδική δήλωση συμμετοχής. Η συμμετοχή των δημοτών στα σεμινάρια είναι δωρεάν. Μουσικά γκρουπ και χορευτικές ομάδες της πόλης μπορούν να συμμετέχουν στα σεμινάρια και στη συνέχεια να λάβουν μέρος την Κεντρική Εκδήλωση της Αποκριάς την Κυριακή στην εξέδρα που θα στηθεί στην παραλία στο ύψος του Πανεπιστημίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: