Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Συστάσεις της Δημοτικής Αστυνομίας στους καταστηματάρχες της αγοράς

Ενημερωτική επιστολή σχετικά με τις υποχρεώσεις των καταστηματαρχών για τον τρόπο και τις ώρες εναπόθεσης των απορριμμάτων συσκευασίας προς αποκομιδή (χαρτοκιβώτια ξυλοκιβώτια κ.λπ.), διένειμε σε  εμπορικά καταστήματα του Δήμου Βόλου η Δημοτική Αστυνομία, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της εμπορικής αγοράς και την αισθητική εικόνα της πόλης.
Με την επιστολή ενημερώνονται οι καταστηματάρχες ότι, σύμφωνα με το άρθρο 10 της υπ’ αριθμ. 733/2011  κανονιστικής απόφασης του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, θα πρέπει να ελαχιστοποιούν τον όγκο των χαρτοκιβωτίων με πίεση και περίδεση, ενώ σε όσους παρανομούν θα επιβάλλεται προστιμο.
Υπενθυμίζεται ότι στον Κανονισμό Καθαριότητας που πρόσφατα ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, περιγράφονται αναλυτικά οι υποχρεώσεις των πεζών, των υπευθύνων για τα δημοτικά (αστικά) απορρίμματα, των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και των εμπορικών καταστημάτων και επιχειρήσεων σχετικά με την καθαριότητα ειδικών χώρων (στεγασμένων και μη), δημοτικών χώρων που χρησιμοποιούνται από επιχειρήσεις και οικοπέδων, την υπαίθρια αποθήκευση υλικών, την παράνομη διαφήμιση και ρύπανση από αφίσες και συνθήματα κ.λ.π.
Στο πλαίσιο αυτό, η Δημοτική Αστυνομία καλεί σε συνάντηση τους υπευθύνους των πολυκαταστημάτων που τοποθετούν διαφημιστικά φυλλάδια στις εισόδους πολυκατοικιών, με σκοπό την ενημέρωση τους σχετικά με τις προβλέψεις της νέας κανονιστικής απόφασης για την αφισορρύπανση και τα επιβαλλόμενα πρόστιμα. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012, στην αίθουσα συσκέψεων της Δημοτικής Αστυνομίας.
Στο μεταξύ, έχουν ενημερωθεί οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που τοποθετούν χωρίς άδεια διαφημιστικά πλαίσια σε δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους, ότι θεωρούνται ρύποι και θα επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο από 300 έως 1.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: