Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Κοινή πρωτοβουλία Δήμου Βόλου – Τροχαίας για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Ασφαλής κυκλοφορία γύρω από τα σχολεία. Το έργο του Σχολικού Τροχονόμου», διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Βόλου, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και η Τροχαία Βόλου, με την υποστήριξη του εργοστασίου Βόλου της ΑΓΕΤ Ηρακλής. Κατά τη διάρκεια της  ενημερωτικής ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Μεταξουργείο, συμμετείχαν σχολικοί τροχονόμοι του Δήμου Βόλου στους οποίους δόθηκαν  βασικές συμβουλές για τη διαχείριση της κυκλοφορίας των οχημάτων και της ασφαλούς διέλευσης των μαθητών.
«Μέλημά μας είναι η ασφαλής πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία και γι’ αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους τους οδηγούς ότι υποχρεούνται να υπακούουν στις υποδείξεις των σχολικών τροχονόμων», υπογράμμισε στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Βόλου κ. Σ. Μπαρτζιώκα.
Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών εφαρμόζει το πρόγραμμα των Εθελοντών Σχολικών Τροχονόμων, σκοπός του οποίου είναι η προστασία των μαθητών από τα διερχόμενα αυτοκίνητα κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο και την αποχώρησή τους από αυτό. Οι σχολικοί τροχονόμοι προσλαμβάνονται και τοποθετούνται στα σημεία όπου υπάρχει ανάγκη, μέσω διαδικασίας που ορίζει η σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ενώ η αμοιβή τους καθορίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών. Την εκπαίδευση τους αναλαμβάνουν οι άντρες της Τροχαίας.
Σημειώνεται ότι στα σχολεία του Δήμου Βόλου απασχολούνται φέτος 66 άτομα. Στο πλαίσιο της ενημερωτικής ημερίδας μοιράστηκε στους σχολικούς τροχονόμους ερωτηματολόγιο σχετικά με τις υποδομές οδικής ασφάλειας στο σχολείο τους και τις κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν. Στόχος είναι να καταγραφούν οι ελλείψεις που υπάρχουν, ώστε να ληφθούν πρόσθετα μέτρα και να δρομολογηθούν οι απαραίτητες βελτιώσεις (σημάνσεις, πεζοδρόμια, φωτισμός κ.λ.π.) για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία.
Εξάλλου, στο πλαίσιο της κοινής πρωτοβουλίας Δήμου Βόλου, Επιτροπής Παιδείας και της Τροχαίας, κυκλοφόρησε φυλλάδιο το οποίο περιλαμβάνει οδηγίες προς τον Σχολικό Τροχονόμο για θέματα διαχείρισης της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών γύρω από το σχολείο, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για τα παιδιά και πρακτικές διέλευσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: