Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

«Χορεύοντας με τις μάσκες» στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Αποκριάς, η Διεύθυνση Πολιτισμού  του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ διοργανώνει αύριο Παρασκευή, στις 8.30μ.μ. στο  Δημοτικό Ωδείο Βόλου, την πρωτότυπη αποκριάτικη γιορτή “Χορεύοντας με τις μάσκες”. Πρόκειται για ένα πολύχρωμο πάρτυ με ζωντανή μουσική και χορό, από το Βενετσιάνικο Μπαρόκ ως το Latin, στο οποίο συμμετέχουν καθηγητές, μαθητές, συνεργάτες του Δημοτικού Ωδείου και της Δημοτικής Σχολής Χορού.
Μαθητές της τάξης Μονωδίας της Καθηγήτριας του Δ.Ω.Β. Αναστασίας Μπάρδα θα ερμηνεύσουν άριες Μπαρόκ και Ναπολιτάνικα τραγούδια των Pergolesi, Carissimi, Pousiello, και Donizetti. Θα τραγουδήσουν οι μαθήτριες Όλγα Τσεργή και Βαλσαμία Αθανασιά, ενώ στο πιάνο θα συνοδεύσει η πιανίστα Κάτια Τζιουμάκη. Το Νεανικό Σύνολο Δωματίου "Χαμαιλέων", υπό τη διεύθυνση του Μπερνάρ Μπεττέρ, θα παρουσιάσει το Κοντσέρτο για Κιθάρα και Έγχορδα του “γνήσιου” αντιπροσώπου του ενετικού Μπαρόκ, Antonio Vivaldi, με σολίστ την Βάϊα Καρασάββα. Επίσης παίρνουν μέρος το Σύνολο Κρουστών υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χρονόπουλου, και σύνολο μικτών εγχόρδων υπό τη διεύθυνση του Ανέστη Λουλούδη.
Θα ακολουθήσουν χορευτικά Divertissements της εποχής Μπαρόκ από τη Δημοτική Σχολή Χορού, με την επιμέλεια της Άντζελας Καλαντζή. Τέλος, η βραδιά θα εξελιχθεί σε πραγματική γιορτή με ταραντέλες, ναπολιτάνικα και βραζιλιάνικα τραγούδια, με την επιμέλεια του καθηγητή μουσικής τεχνολογίας Γιάννη Εμφιετζίδη και τη συμμετοχή της ομάδας εφήβων στους λάτιν χορούς του Κέντρου Νεότητας Χιλιαδούς με τη Χρύσα Βλάχου και του Διαύλου με τη Νικολέτα Δεφαράνα.
Για την προετοιμασία της γιορτής και για την κατάλληλη ένδυση  πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη ανταπόκριση από τα παιδιά του Ωδείου, δύο σεμινάρια - εργαστήρια μάσκας από τον Τζοβάνι Αλμπίνο.







Δεν υπάρχουν σχόλια: