Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Παρεμβάσεις του Δήμου για έργα μονώσεων σε σχολεία

Εργασίες μονώσεων σε συγκεκριμένα σχολικά συγκροτήματα, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου στην τελευταία συνεδρίασή του, στο πλαίσιο του έργου «Εργασίες συντήρησης οικοδομικών εγκαταστάσεων καθώς και αντιστοίχων εγκαταστάσεων θέρμανσης του 2012». Σύμφωνα με μελέτη που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προβλέπονται στοχευμένες παρεμβάσεις σε τρία σχολεία και συγκεκριμένα:
Στο 5ο Λύκειο Βόλου θα γίνει συνολική επισκευή της στέγης του κτιρίου με καθαίρεση φθαρμένων υλικών, σχετικές ξυλουργικές εργασίες σε ένα τμήμα, επίστρωση με κατάλληλη μεμβράνη, τοποθέτηση νέων κεραμιδιών και μερική αποκατάσταση της βεράντας. Στο 27ο Δημοτικό Σχολείο προβλέπεται μόνωση με ενίσχυση από συνθετικές ίνες και στεγανωτική μεμβράνη, τοποθετήσεις λαμαρινών και μαρμάρων στα στηθαία του κτιρίου καθώς και σχετικές εργασίες επιχρισμάτων. Στο σχολικό συγκρότημα Φυτόκου – Καλλιθέας, επισκευή της μόνωσης στη βόρεια πτέρυγα, ενίσχυση με στεγανωτική μεμβράνη και τοποθέτηση λαμαρινών.
Εξάλλου, η συγκεκριμένη μελέτη προβλέπει την εκτέλεση εργασιών για τη συντήρηση και ομαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων θέρμανσης στο σύνολο των σχολικών κτιρίων του Δήμου Βόλου, με έμφαση σε κατεπείγοντα προβλήματα που αφορούν τη θέρμανση των συγκροτημάτων του 6ου και 8ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου, του 6ου Γυμνασίου Βόλου, του 4ου Γυμνασίου και 4ου Λυκείου, ενώ άμεση παρέμβαση θα γίνει για την αντικατάσταση παροχής νερού στο συγκρότημα του 8ου Λυκείου Βόλου, λόγω εκτεταμένης διαρροής. Το έργο είναι προϋπολογισμού 100.000 ευρώ και θα υλοποιηθεί με ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό.
Υπενθυμίζεται ότι, ανάλογες εργασίες σε σχολεία του Δήμου Βόλου που αφορούν κυρίως αποκαταστάσεις στεγών, δίκτυα ύδρευσης, θέρμανσης και ηλεκτροφωτισμού καθώς και διαμορφώσεις κοινοχρήστων χώρων σχολείων, πραγματοποιούνται και μέσω των έργων αυτεπιστασίας του Δήμου στο πλαίσιο του έργου «Συντηρήσεις σχολικών κτιρίων», ενώ με το πρόγραμμα αυτεπιστασίας που πρόκειται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα θα εκτελεστούν εργασίες συντηρήσεων και σε σχολικά κτίρια.
Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φώτη Λαμπρινίδη, «υπάρχουν μεγάλα προβλήματα και εκκρεμότητες στα σχολεία που δεν έχουν αντιμετωπιστεί εδώ και αρκετά χρόνια, με αποτέλεσμα να οξύνονται λόγω και της παλαιότητας των κτιρίων. Γίνεται προσπάθεια από την αρχή της σχολικής χρονιάς να ανταπεξέλθουμε, ενώ έχουμε να αντιμετωπίσουμε και έκτακτες ανάγκες όπως ήταν το κύμα κακοκαιρίας του τελευταίου μήνα. Πιστεύω ότι η ανταπόκριση είναι ικανοποιητική, γίνεται μία αγωνιώδης προσπάθεια να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες και σε αυτό επιδιώκουμε την  μέγιστη συνεργασία με τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας, δηλαδή γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές και ταυτόχρονα διεκδικούμε από την πολιτεία πόρους για να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες των σχολείων».



Δεν υπάρχουν σχόλια: