Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Συνεργασία Ρ. Ζήση – Π. Σκοτινιώτη για Βαμβακουργία

Για τη συνάντησή της με την Γενική Γραμματέα Χωροταξίας του ΥΠΕΚΑ κ. Καλτσά ενημέρωσε σήμερα τον Δήμαρχο Βόλου κ.Π.Σκοτινιώτη η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Μαγνησίας κ. Ροδούλα Ζήση. Κυρίαρχο θέμα της συνάντησης ήταν η πρόταση που έχει διατυπώσει ο Δήμος Βόλου για την ανάπλαση του οικοπέδου της πρώην Βαμβακουργίας και η χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, στο πλαίσιο του προγράμματος «αναζωογόνηση πόλεων».
 Όπως επισήμανε η  κ. Ζήση, η συζήτηση έγινε με βάση τη μελέτη και τα στοιχεία της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Βόλου, ενώ η ίδια υποστήριξε τη μεγάλη ανταποδοτικότητα του έργου για το Βόλο, τη Νέα Ιωνία και την ευρύτερη περιοχή. Επειδή η προκήρυξη του Πράσινου Ταμείου θα γίνει περίπου σε ένα μήνα, η Αντιπρόεδρος της Βουλής και ο Δήμαρχος Βόλου συμφώνησαν ότι είναι σκόπιμο να αξιοποιηθεί αυτό το διάστημα, με στόχο να εξασφαλιστεί απόφαση προένταξης του έργου. Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Ζήση δήλωσε ότι θα έχει άμεσα επικοινωνία με τον Υπουργό κ. Παπακωνσταντίνου για να τεκμηριώσει ότι το έργο έχει ετοιμότητα μελετών και συνθέτει όλες τις περιβαλλοντικές, οικονομικές, αναπτυξιακές και κοινωνικές προϋποθέσεις, ώστε η Εκτελεστική Επιτροπή να πάρει απόφαση προένταξης, ακόμη και πριν ανοίξουν οι προκηρύξεις.
«Η αξιοποίηση της έκτασης της πρώην κλωστοϋφαντουργίας Βαμβακουργία Βόλου Α.Ε. για το σκοπό που προορίζεται, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την τοπική κοινωνία», υπογραμμίζει στη δήλωσή του ο κ. Σκοτινιώτης, επισημαίνοντας ότι «μετά τη θετική ανταπόκριση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας στο αίτημα του Δήμου Βόλου για την κατά χρήση παραχώρηση των κοινοχρήστων εκτάσεων του μελλοντικού οικισμού στο οικόπεδο της  Βαμβακουργίας, δημιουργούνται προϋποθέσεις για να γίνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα    για την υλοποίηση της πρότασης  της τριπλής χρηματοδότησης του έργου, που επεξεργάστηκε και προωθεί η Δημοτική Αρχή Βόλου. 
Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση τριπλής χρηματοδότησης περιλαμβάνει:
- Κατεδάφιση των παλαιών κτισμάτων και μεταφορά των προϊόντων αυτής, με χρηματοδότηση του «Πράσινου Ταμείου».
- Ανέγερση των εργατικών κατοικιών από προγράμματα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας,  στα καθορισμένα από το τοπικό ρυμοτομικό οικοδομικά τετράγωνα.
- Ανάπλαση των οικοδομικών τετραγώνων που προορίζονται από το τοπικό ρυμοτομικό για κοινόχρηστοι χώροι, από το Δήμο Βόλου με χρηματοδότηση από πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: