Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Κανονικά η αποκομιδή απορριμμάτων τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Κανονικά θα λειτουργήσει η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου το τριήμερο των Χριστουγέννων, όπως και το αντίστοιχο της Πρωτοχρονιάς, προκειμένου η πόλη να διατηρηθεί καθαρή, τόσο στο κέντρο όσο και στις περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες. Στόχος της Διεύθυνσης Καθαριότητας, όπως επισημαίνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Χ. Τσαμπάζης, είναι ο ενιαίος Δήμος Βόλου στο σύνολό του να παρουσιάσει ελκυστική εικόνα στους επισκέπτες που αναμένονται στην περιοχή για τις γιορτές.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου η υπηρεσία θα λειτουργήσει με 9 οχήματα το πρωί και 2 το απόγευμα για την αποκομιδή των οικιακών απορριμμάτων απ’ όλο το πολεοδομικό συγκρότημα, ενώ το απόγευμα θα εργαστεί επίσης ένα απορριμματοφόρο για την αποκομιδή των υλικών ανακύκλωσης από το κέντρο της πόλης.


Την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου, ημέρα των Χριστουγέννων, θα εργαστούν 2 απορριμματοφόρα για την αποκομιδή των οικιακών απορριμμάτων από το κέντρο της πόλης – ένα το πρωί και ένα το απόγευμα – καθώς και 1 όχημα για την αποκομιδή της ανακύκλωσης το πρωί.
Τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου θα εργαστούν το πρωί 3 απορριμματοφόρα για την αποκομιδή της ανακύκλωσης και το απόγευμα 1 απορριμματοφόρο για τα οικιακά απορρίμματα και 1 όχημα της ανακύκλωσης.
Το ίδιο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας απευθύνει έκκληση στους δημότες Βόλου να συνδράμουν την προσπάθεια της υπηρεσίας για μια καθαρή και όμορφη πόλη, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η πόλη μας και το περιβάλλον γενικότερα, ανήκει σε όλους μας και χρειάζεται προστασία και αγάπη από όλους. Καμιά προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής δεν μπορεί να έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, χωρίς τη συμπαράσταση και τη συμμετοχή των δημοτών. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι: «Το περιβάλλον δεν το κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, το δανειστήκαμε από τα παιδιά μας». Σ’ αυτή μας την προσπάθεια καλούμε όλους τους πολίτες, ενόψει μάλιστα των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και με συντονισμένη κοινή δράση να κάνουμε την πόλη μας καθαρότερη κι ομορφότερη όπως της αξίζει. Να κάνουμε τον Νέο Δήμο Βόλου πρότυπο καθαρής και πολιτισμένης πόλης. Γιατί όλοι «εδώ ζούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: