Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Θετική η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ στις προτάσεις για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Βόλου

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση εκπροσώπων των τοπικών φορέων με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Ν. Σηφουνάκη για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Βόλου.
Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ αντιμετώπισε για πρώτη φορά με θετική διάθεση τις τεκμηριωμένες προτάσεις επανασύνταξης βασικών διατάξεων του Προεδρικού Διατάγματος, τις οποίες συγκέντρωσε και επεξεργάστηκε το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος Βόλου σε συνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.


Στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ροδ. Ζήση, οι βουλευτές Μαγνησίας όλων των κομμάτων Κ. Καρτάλης, Θ. Νάκος, Απ. Νάνος και Π. Μαρκάκης, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Ελ. Λαϊτσου, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Αργ. Κοπάνας, οι Αντιδήμαρχοι Βόλου Ν. Μόσχος και Αλμυρού κ. Τσαμπίρας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κ. Χαλέβας και Τζ. Τσαλίκη, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Σ. Αναγνώστου, ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΒ Γ. Πρίγκος και Κ. Θεοδώρου αντίστοιχα, υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΕΚΑ και της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Δήμου Βόλου.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα βασικότερα σημεία του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος και παρουσιάστηκαν οι παρατηρήσεις των τοπικών φορέων για την επαναδιατύπωση των επίμαχων άρθρων, όπως η τροποποίηση των ΖΟΕ, το όριο συμπαγούς πόλης και οι περιορισμοί δόμησης από τους άξονες.
Τόσο οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Σηφουνάκης, όσο και τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΕΚΑ άκουσαν με προσοχή τις προτάσεις των φορέων του Βόλου και αποφασίστηκε να μελετηθούν οι παρατηρήσεις από ομάδα στελεχών του Υπουργείου, του Δήμου Βόλου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Τεχνικού Επιμελητηρίου, προκειμένου να καταλήξουν στις αναγκαίες τροποποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: